Foto/Davor Kirin, Grad Čazma

U petak, 16. 6. 2023. u 19:00 h u Gradskoj knjižnici Slavko Kolar Čazma održat će se završna radionica iz programa „Pričam ti o Čazmi“ ‒ čitanje uživo legendi o Čazmi, nastalih na satovima kreativnog pisanja u Srednjoj školi Čazma.

Programom „Pričam ti o Čazmi“ nastoji se pobuditi zanimanje za bližu i dalju povijest građana Čazme, ali i potaknuti interes za pisanu riječ, kroz radionice kreativnog pisanja koje će se sastojati od proučavanja zanimljivih činjenica iz povijesti grada i njenih građevina, čitanja oglednih primjeraka legendi i kratkih priča suvremenih autora. Završna faza radionice je pisanje priča ili legendi vezanih uz Čazmu i njihova urednička obrada voditelja projekta te javno izvođenje i objava u medijima, na web stranicama, društvenim mrežama ili u promotivnim materijalima Grada i  Turističke zajednice, kao jedan od širih ciljeva.

Voditelj programa je Slađan Lipovec, a legende koje će pričati legende su: Jona Dokuš, Lana Halaš, Luka Huzjak, Emma Nekić, Dino Obraz, Vito Popilovski  i Noa Radotić.

Dođite i čujte nešto što niste mogli ni zamisliti o kraju gdje živite!

Program „Pričam ti o Čazmi“ realiziran je u suradnji sa Srednjom školom Čazma i uz potporu Grada Čazme.