Foto/Robert Ruklić

Njih trojica zajedno imaju malo više od četrdeset godina, a već sada oduševljavaju publiku svojim nastupima. Oni su rock band “Crna magla”, bubnjar Damjan Labus Milojević, basist Roko Frljužec i gitarist i glavni vokal Mijo Pušeljić.

Roko Frljužec je iz Čazme i još uvijek pohađa Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog Bjelovar za klasičnu gitaru, Mijo Pušeljić iz Čazme i Damjan Labus Milojević iz Kutine završili su Pop-rock školu i poznaju se već dugi niz godina. Kako nam je otkrio Mijo, želja je bila da osnuju svoj bend.

– Već neko vrijeme imali smo ideju o osnivanju benda, no nismo mogli naći basista. Roka poznajem od prije iz škole i ponekad smo se družili privatno. Jednom je u školskom bendu svirao bas, vidio sam da mu to ide od ruke te sam ga pitao bi li htio svirati bas u našem bendu. Nakon što je pristao, posudili smo bas i dogovorili koncert kod “Usamljenih Jahača” te smo se par dana prije počeli pripremati. Svaki dan od jutra do mraka smo svirali i pripremali repertoar, usavršavali pjesme, a poneke i učili, dali smo sve od sebe te je koncert na posljetku prošao odlično. Nama osobno je bilo super i svi s kojima smo pričali su rekli kako im se sviđa, te nije bilo negativnih komentara – kazao nam je Mijo i otkrio da su dobili i nekoliko poziva za svirku.

Ovi mladi rockeri nemaju uzor u drugim bendovima jer kažu da žele biti svoji i originalni.

– Ja osobno imam par pjevačkih i gitarističkih uzora, no držim se određene doze originalnosti, tako da se u zadnje vrijeme više fokusiram na razvijanje mog osobnog stila pjevanja i sviranja nego na učenje i preuzimanje nečijeg – kaže Mijo.

S obzirom na to da im je jedan član iz Kutine, to im dosta otežava probe, ali i za to su dečki pronašli rješenje.

– Damjan dođe prespavati kod mene, ujutro do nas dođe i Roko, sviramo cijeli dan, napravimo par stanki za ručak i slično, navečer Roko ode kući, a ja i Damjan od jutra opet nastavimo svirati, pa nam se i Roko pridruži – kazao je.

Za sada ovaj trojac nema svojih pjesama koje su spremne za objavu, nadaju se da će se u budućnosti i to ostvariti.

U svakom slučaju Čazma ima odlične i iznimno talentirane mlade glazbenike kojima se kraj ne vidi, a tek su počeli.