Pogled s pozicije kod Biogala u Donjem Daruvaru prema vinogradima Badela 1862 istovremeno ima moć potaknuti i ponos na grad i znatiželju zbog ljepote krajolika, obrađene zemlje i uređene vinove loze…36 hektara zemlje, brežuljaka i dolova, trsova punih plodova, vizualno govore o utjecaju poljoprivrede na turistički potencijal destinacije. I to nije sve kroz preglednost vinograda na površinama u Donjem Daruvaru vidi se prekrasan krajolik u kojem ljudski rad posao pretvara u umijeće a organizaciju rada u vještinu. Berba je u vinogradima Badela 1862 u Donjem Daruvaru započela prije 10-tak dana. Kako kaže glavna enologinja Vinarije Daruvar Badel 1862 Suzana Jurišić, u odnosu na lanjsku ranu pri visokim temperaturama u kolovozu, ovogodišnja berba je kasnija i u normalnijim uvjetima. 8.rujna u vinogradima Badela u Donjem Daruvaru započelo se berbom sauvignona.
Parametri kod ove sorte grožđa su dosta dobri, šećeri zadovoljavajući a kiseline u odnosu na lanjske su puno povoljnije kaže Suzana Jurišić. Berba bi prema očekivanjima trebala biti bolja od prošlogodišnje a prinosi su na temelju tjedan dana branja veći za 20 posto u odnosu na prošlu godinu. Organizacija berbe je i ove godine standardna, kaže Suzana Jurišić, bere se na dvije lokacije, u Donjem Daruvaru i bere se graševina u vinogradima u Križevcima koji su sastavni dio Badela 1862 i uglavnom je riječ iako ima i radnika u vinogradima o strojnoj berbi. Ovogodišnja berba je u drugom tjednu a do kraja rujna ako ne bude prekida berba bi trebala biti gotova. (iil)