Projekt Okusi hrvatske tradicije Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja iz restorana Taverna Lječilišnog hotela Termal Daruvarskih toplica najavio je direktor Turističke zajednice BBŽ Marcel Medak. Manifestacija se u 12 županija i preko 130 restorana u Hrvatskoj, od kojih su 12 u BBŽ, provodi od 15.studenog do 1. prosinca. Odabranu ponudu restorana Taverna čine dva menija s tri slijeda čiste tradicije, domaćeg identiteta i bogatstva okusa. Prvi meni sastoji se od krem juhe od gljiva s tostiranim kruhom, knedli s kupusom iz daruvarskog kraja i pečenog kotleta u svinjskoj masti.
Drugi meni sastoji se od krem juhe od krumpira, dizanih knedli na pari s umakom i svinjskog lungića punjenog pekmezom od šljiva i svježim sirom. Na oba menija je slatki, stari specijalitet, bazlamača s pekmezom od šljiva i šumskim voćem te čaša osvježavajućeg hladnog kompota od jabuka istaknula je voditeljica kuhinje hotela Termal Snježana Blažičko. Među 12 ugostiteljskih objekata u BBŽ uključenih u ovaj projekt tri su daruvarska, restorani Taverna i Terasa Daruvarskih toplica i kavana Queen.(iil)