Zamjenik gradonačelnika Bjelovara, Igor Brajdić, najavio je postavljanje video nadzora na svim glavnim pravcima ulaska i izlaska iz grada, u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova (MUP). Postavljanje kamera na navedena mjesta planirano je za 15. srpnja, a dio je napora za povećanje sigurnosti u gradu.

– Na žalost, na teži način smo naučili koliko postavljene kamere znače, izjavio je Brajdić, referirajući se na nedavnu pljačku zlatarne u centru Bjelovara. Zahvaljujući brzoj reakciji MUP-a i korištenju gradskih kamera, počinitelji su u kratkom roku uhvaćeni.

– Sjetimo se samo i Adventa kada je zapaljen tepison na paviljonu. I tada su kamere odigrale ključnu ulogu u brzom otkrivanju počinitelja, dodao je zamjenik gradonačelnika.

Kamere će biti postavljene na svim glavnim ulazima i izlazima iz grada kako bi se spriječili slični incidenti u budućnosti. Grad Bjelovar poznat je po svojoj sigurnosti, miru i čistoći, a cilj ove mjere je očuvati taj status. Brajdić je istaknuo da kamere neće služiti za nadzor građana, već isključivo za rješavanje iznimnih situacija.

Postavljanje kamera povjereno je tvrtki Altech, koja je već radila na sličnim projektima u Bjelovaru, uključujući postavljanje kamera na korzu.