Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma i ove godine nastavlja svoju dugogodišnju tradiciju organiziranja programa “Ljeto u knjižnici”, namijenjenog djeci predškolske i školske dobi. Cilj programa je pružiti kvalitetne aktivnosti za djecu te uključiti njihove roditelje, bake, djedove i druge zainteresirane sudionike.

Tijekom ljetnih praznika, knjižnica će organizirati raznolike aktivnosti koje će djeci omogućiti kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Program uključuje niz sadržaja, a ravnateljica knjižnice, Vinka Jelić Balta naglasila je kako je cilj programa zabaviti djecu u knjižnici, gdje mogu provesti svoje slobodno vrijeme.

– Ljeto u knjižnici osmišljeno je da djeca uživaju i uče kroz zabavu. Program uključuje društvene igre, čitanje stripova, igranje šaha te korištenje PlayStation 4 i 5 konzola. Iako ne promoviramo igranje na konzolama, smatramo da je igra u paru bolja i potiče druženje. Želimo privući djecu koja se ljeti kupaju na našem bazenu da posjete knjižnicu, odmore se i zabave uz knjige, stripove i igre, izjavila je Jelić Balta.

Knjižnica ostaje otvorena cijelo ljeto, a radno vrijeme ostaje nepromijenjeno, prilagođeno potrebama korisnika.

– Knjižnica je otvorena ponedjeljkom i petkom popodne, dok je u druge dane otvorena ujutro. Djeca tako mogu uživati u slobodnom vremenu, daleko od školskih obaveza, dodala je ravnateljica.

“Ljeto u knjižnici” pruža jedinstvenu priliku za djecu da se zabave, druže i uče u ugodnom i poticajnom okruženju.