Čazma, grad s bogatom poviješću i tradicijom, priprema se za još jednu proslavu svoga dana. Dani Grada Čazme 2024. donose raznolik program događanja koji će trajati cijeli mjesec srpanj, nudeći Čazmancima i posjetiteljima brojne aktivnosti, od kulturnih događaja i sportskih natjecanja do glazbenih večeri i dječjih igara. Organizatori su se potrudili osigurati da svaki dan bude ispunjen zanimljivim sadržajima za sve uzraste.

Kultura i zabava

Proslava je započela 30. lipnja s folklornim susretima u Čazmi, a u srijedu 3. srpnja u Crkvi sv. Marije Magdalene bit će koncert klasične glazbe “Klasika na 432” . Tijekom srpnja, posjetitelji će moći uživati u književnim večerima, izložbama i koncertima. Posebno se ističe događaj “Craft Beer Fest” koji će se održati na Gradini, pružajući jedinstvenu priliku za kušanje raznih piva uz dobru glazbu.

Glazbeni program na gradskom trgu također obećava izvrsnu zabavu. Na programu su nastupi bendova Crna Magla, Pravila Igre, Ringispil Band i Urban&4 koji će svojim koncertima dodatno zagrijati ljetne večeri.

Sportski događaji

Ljubitelji sporta također će doći na svoje. Tijekom mjeseca, organizirana su brojna sportska natjecanja poput biciklističkog izazova “Nature gravel challenge” 7. srpnja, turnira u odbojci na pijesku 10. srpnja te konjičkih igara 21. srpnja. Posebno zanimljivo bit će i streličarsko natjecanje “Kup Grada Čazme” 25. srpnja te natjecanje u streljaštvu malokalibarskom puškom 27. srpnja.

Dječji program

Najmlađi će imati priliku sudjelovati u brojnim kreativnim i zabavnim aktivnostima tijekom “Kids play festa” 6. srpnja. Događaj će uključivati razne igre, radionice i aktivnosti koje će mališane zabaviti i educirati.

Planinarska kotlijada

Jedan od najzanimljivijih i najposebnijih događaja ovogodišnjih Dana Grada Čazme je svakako Planinarska Kotlijada, koja će se održati 13. srpnja u organizaciji HPD-a Garjevica Čazma. Ovaj događaj privlači svake godine sve više sudionika i posjetitelja.

U sklopu obilježavanja Dana grada Čazme još je niz događaja, ovdje smo izdvojili samo neke, dok cijeli program možete pogledati u nastavku.