U petak, 28. lipnja, održana je 27 sjednica Općinskog vijeća Općine. Na početku aktualnog sata načelnik Copak obavijestio je vijećnike kako je održan sastanak s predstavnicima Županijske uprave za ceste oko održavanja županijskih prometnica na općinskom području te očekuje da će se situacija promijeniti usprkos manjku ljudstva i sredstava za rad u ŽUC-u. Tema održavanja županijskih prometnica, točnije putnih jaraka uz županijske ceste  je na svakom aktualnom satu, pa je tako bilo i ovog petka kada je vijećnik Kruno Babić ponovno postavio pitanje oko  održavanja putnih jaraka nakon obnove prometnice u Praščevcu. Naime, naglasio je kako izvođač radova nije vratio putne grabe u prvobitno stanje, te su oni puni kamenja i zemlje, što bi se trebalo očistiti. Načelnik Copak rekao je da problem nisu samo putne grabe, već i prilazni mostovi dvorištima te da se onda mora ići u kompletnu rekonstrukciju. U raspravi koja je nastala moglo se čuti povišenih tonova te je vijećnik Babić nezadovoljan odgovorom načelnika Copaka napustio sjednicu na kojoj je do kraja bilo 6 vijećnika.

Rebalans proračuna i Ljeto u Farkaševcu

U nastavku sjednice prvo je usvojeno Godišnje izvješće o izvršenju Proračuna Općine Farkaševac za razdoblje od 01.01. do 31.12.2023. godine.

 –  Općina je dobro poslovala. Težimo da se svi naši projekti izvode po rasporedu. Ulagali smo jako puno u infrastrukturu koja se tiče djece. Prošle godine realizirali smo fazu 2 dječjih igrališta, a ove godine radimo na nekim drugim stvarima i vežemo se zapravo na projekte koji će biti financirani iz europskih ili nacionalnih sredstava kao i županijskih, rekao je načelnik Copak i osvrnuo se na rebalans proračuna koji je također usvojen na sjednici.

– Proračun rebalansiramo isključivo zbog toga što smo dobili financije iz EU fondova za nerazvrstanu cestu Sjeverin, pri čemu želimo potpuno obnoviti tu cestu. Želimo napraviti još jako puno stvari na području naše općine po naseljima. Isto tako već polako možemo govoriti i o najavi rušenja naše područne škole u Farkaševcu, gdje će se raditi potpuno nova škola  sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, najavio je.

Za dva tjedna najveseliji su dani u općini u sklopu manifestacije Ljeto u Farkaševcu koje će trajati od 12. do 14. srpnja.

– Imamo jako puno  novih stvari. Želimo podići to još na jednu drugu razinu. Dolaze nam u subotu Neda Ukraden i u nedjelju Haris Džinović. Imamo strašno puno sadržaja za djecu, podjelu hrane, natjecanje u kuhanju. Bit će to jedan jako lijepi sklop, kao i svake godine zabave, glazbe, natjecanja i dobrog druženja s apsolutno svima koji dolaze u naš kraj. Dapače, svi su pozvani. Drago nam je da bilježimo svake godine sve veći rast posjetitelja i drago nam je da će svi uživati zajedno s nama, rekao je Copak.

Na prijedlog načelnika Copaka na svečanoj sjednici Općinskog vijeća općinska priznanja dobit će Ela  Jelić koja se istaknula odličnim rezultatima u sportu i  i Anđela Petrušić koja se istaknula na nizu natjecaja u znanju.