S ljetom, Popovača se pretvara u pravu ronilačku oazu, zahvaljujući postavljanju 10-metarskog bazena u centru grada. Ova inicijativa, organizirana od strane Grada Popovače i Turističke zajednice Grada Popovače, uz podršku Agencije Plava promocija, omogućava svim zainteresiranim, a posebno najmlađima, besplatno ronjenje s kompletnom opremom i pod stručnim nadzorom instruktora.

Vikend 29. i 30. lipnja rezerviran je za sve građane i posjetitelje koji žele iskusiti ljepote podvodnog svijeta. U sklopu projekta “Pogled u plavo”, besplatna probna ronjenja bit će dostupna na Trgu 2, Popovača. U subotu, 29. lipnja, ronjenje će biti moguće od 10 do 21 sat, dok će u nedjelju, 30. lipnja, aktivnosti trajati od 10 do 18 sati.

Osim same prilike za ronjenje, sudionici će uživati u podvodnoj izložbi fotografija Marjana Radovića, poznatog hrvatskog podvodnog fotografa. Izložba, smještena na unutarnjim stranicama bazena, prikazuje fascinantne prizore hrvatskog podmorja.

Prije zarona, svi sudionici proći će kratku edukaciju i osnovnu poduku o ronjenju i opremi, što će im omogućiti sigurno i ugodno ronjenje. Glavni cilj projekta “Pogled u plavo” je promocija Hrvatske kao atraktivne ronilačke i turističke destinacije, poticanje sportskih i vodenih aktivnosti te uključivanje mladih u razne promotivne, edukativne i ekološke programe.

Za sudjelovanje u ovoj jedinstvenoj ronilačkoj avanturi potrebno je ponijeti ručnik i kupaći kostim. Prijave za “Pogled u plavo” moguće su na samom Trgu 2 u Popovači ili putem linka: Pogled u plavo Popovača.