Foto: facebook stranica Psihomodopopa

Nakon uspješno odrađenih i dobro posjećenih zabavno-kulturnih događanja održanih u Garešnici tijekom svibnja i lipnja raspitali smo se kod nadležnih što naše sugrađane očekuje tijekom ljeta. Kako smo doznali od direktorice Turističke zajednice Sjeverna Moslavina Daniele Belak, iako je ljeto vrijeme godišnjih odmora koje će mnogi provesti izvan Garešnice, naši sugrađani ni u ljetnom periodu neće ostati uskraćeni za razna događanja.

– Prvo nas u lipnju očekuje još i tradicionalna manifestacija „Petrovo u Kapelici“ koja će se održati ove subote povodom blagdana svetog Petra i Pavla, a nakon mise na programu je kulturno-umjetnički program i zabava uz živu glazbu. Moram tu reći da nastojimo podržati i unaprijediti proslave blagdana koji se slave u našim naseljima tako da ćemo u srpnju u Ciglenici obilježiti i blagdan Gospe Karmelske. Nadalje, tijekom ljeta održavat će se kino predstave u Hrvatskom domu petkom i subotom, a razne aktivnosti pripremaju i u našem Centru za posjetitelje te gradskoj knjižnici – doznajemo od direktorice Belak.

U Garešnici će se tijekom ljeta održavati i brojna ribička natjecanja na jezeru Skresovi među kojima i Kup Hrvatske. Od kulturnih događanja treba spomenuti „Večer poezije i vina“ u gradskom parku na kojoj se okupljanju i svoje pjesme recitiraju domaći pjesnici amateri. Budući da TZ Sjeverna Moslavina pokriva i Općinu Hercegovac ne smijemo zaboraviti na popularnu Krumpirijadu u Hercegovcu koja će se održati krajem kolovoza.

Ljetna događanja u garešničkom kraju završit će Gariglazbijadom, trodnevnom glazbenom manifestacijom koja će početi u petak 30. kolovoza. Na njoj će, kako doznajemo, ove godine nastupiti tamburaški sastav iz Đakova Slavonske lole i kultni hrvatski rock sastav Psihomodo pop koji će izvesti svoje hitove „Ja volim samo sebe“, „Frida“, „Ramona“, „Kad sam imao 16“, „Pinokio“, „Osjećam se haj“, „Ona odlazi“, „Sexy magazin“ i brojne druge kojima već desetljećima osvajaju publiku.

Ide i „Ljeto u Bršljanici“

Ove godine u okviru Gariglazbijade održat će se brojne plesne i glazbene radionice te izložbe tradicijskih glazbala. Bit će tu fitnesa, folka, klasičnih plesova, mažoreta… Što se tiče manifestacije „Ljeto u Bršljanici“, kaže Daniela Belak, i ona se nastavlja ove godine, a u okviru nje održat će se šetnja. U planu je i otvaranje natječaja „Moslavina, moj zavičaj“ na kojem će se izabrati najljepša okućnica, balkon, park i suvenir, a u planu je i izbor najljepše ljetne fotografije Garešnice.

Ništa od gledanje utakmica Hrvatske na otvorenom

Da je hrvatska nogometna reprezentacija prošla skupinu na Europskom prvenstvu u nogometu koje se održava u Njemačkoj u Garešnici bi se na otvorenom organiziralo i zajedničkog gledanje utakmica. Međutim, od toga kako već svi znamo neće biti ništa jer su naši nogometaši ispali s tog turnira. Od sportskih događanja treba spomenuti brojne ljetne nogometne turnire od kojih ćemo izdvojiti turnir mlađih uzrasta Desetka koji se tradicionalno održava već dugi niz godina na igralištu NK Garić u Garešnici u drugoj polovici kolovoza.

Izvor: 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik