Župan Bjelovarsko-bilogorske županije, Marko Marušić, upriličio je svečani prijem za Mirana Maričića, svjetskog juniorskog prvaka u streljaštvu, višestrukog osvajača odličja na svjetskim i europskim prvenstvima te ovogodišnjeg sudionika na Olimpijskim igrama u Parizu.

“Zaista mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti našeg proslavljenog sportaša i olimpijca, Mirana Maričića, zajedno s njegovim trenerom. U ime Bjelovarsko-bilogorske županije, želim vam čestitati na dosadašnjim uspjesima. Miran je više puta zaredom proglašavan najboljim sportašem Bjelovara, ali i cijele županije. Drago mi je što je izborio plasman na Olimpijske igre, što je san svakog sportaša,” rekao je Marušić.

Župan je istaknuo kako su Miranovi uspjesi rezultat talenta, požrtvovnog rada, treninga i upornosti. Naglasio je kako će Miran, osim svog kluba i županije, na Olimpijskim igrama predstavljati i cijelu Hrvatsku. “Mi ćemo kao Bjelovarsko-bilogorska županija pružiti i financijsku pomoć, znajući koliko su visoki troškovi. Još jednom čestitam Miranu i njegovom treneru te im želim puno uspjeha u Parizu,” dodao je Marušić.

Miran Maričić zahvalio je županu na prijemu, riječima podrške i financijskoj pomoći. “Hvala na lijepim riječima i željama za moje druge Olimpijske igre. Prvi put sam bio olimpijac u Tokiju i ovaj ciklus je bio dosta teži. Uspio sam osvojiti kvotu na predzadnjoj šansi na Europskom prvenstvu u Osijeku u disciplini trostav malokalibarska puška. Ponosan sam na to, veliki je to uspjeh za hrvatsko streljaštvo, Hrvatsku i našu županiju,” rekao je Miran.

Maričić je istaknuo da su trenutno u tijeku pripreme za Olimpijske igre i da ide sve prema planu. “Nadam se da će tako ostati i da ću dati sve od sebe u Parizu. Hvala županu još jednom na financijskoj potpori. Svaka pomoć je dobrodošla jer streljaštvo nije sport od kojeg se može živjeti opušteno nakon par uspjeha,” dodao je.

Trener Damir Bošnjak također je zahvalio županu na prijemu. “Miran je od najranijih dana pokazivao talent za ovaj sport. Na prošlim Olimpijskim igrama u Tokiju bio je jedan od najmlađih strijelaca i uspio je ući u finale, osvojivši šesto mjesto. Kroz godine rada osvojio je brojne medalje na svjetskim i europskim prvenstvima te postavljao rekorde na nacionalnom nivou. Bez obzira na ishod ovih igara, pred njim je još uvijek vjerojatno uspješna sportska karijera,” zaključio je Bošnjak.