Tomislav Škara, renomirani glazbenik s karijerom koja traje već duže od četiri desetljeća, ponovo će nastupiti na prestižnom Marco Polo Festu u Korčuli. Škara, rođen 1965. godine u Bjelovaru, od ranog djetinjstva posvetio je svoj život glazbi. Paralelno je završio osnovnu i srednju školu, kao i glazbenu školu u rodnom gradu. Od 1981. godine, kada je osnovao svoj prvi glazbeni sastav, neprekidno je prisutan na glazbenoj sceni, osim kratkog prekida tijekom Domovinskog rata.

Škarina glazbena karijera bogata je nastupima širom Europe, od Jadranske obale do Sjevernog mora, uključujući Njemačku i Austriju. Nakon povratka s ratišta, nastavio je svoj glazbeni put, stvarajući glazbu i osvajajući brojne nagrade na lokalnim i međunarodnim festivalima. Njegove pjesme, poput “Mladosti moja” i “Ponosni Bilogorac”, osvojile su srca publike i kritike.

Posebno je ponosan na skladbu “Srce mi Dalmacija”, koja mu je donijela Grand Prix na XXV. Marco Polo Festu 2020. godine. Škara svake godine nastupa na ovom festivalu, gdje je već postao domaći miljenik.

Ovogodišnji Marco Polo Fest donosi novu pjesmu Tomislava Škare koja će zasigurno oduševiti publiku. Inspiriran svojim dalmatinskim korijenima, Škara će nastupiti s pjesmom “Hrvatsku svoju ja beskrajno volim” koja slavi ljubav prema domovini. Tekst pjesme potpisuju Vlatko Majić i Ante Sikirić, dok je glazbu kreirao Miro Konopa. Pjesma je također obogaćena pratećim vokalima iz Vele Luke i Splita.

Škara ne krije uzbuđenje pred nastup na Korčuli, ističući kako se osjeća kao kod kuće među tamošnjom publikom. “Već su me tamo prihvatili kao da sam njihov. Svake godine idem s veseljem i ponosom”, kazao je Škara u nedavnom razgovoru za Super radio.

Njegova nova pjesma, koja će biti premijerno izvedena na festivalu, nosi snažnu domoljubnu poruku. “Ove godine sam uspio snimiti pjesmu koja slavi našu Hrvatsku”, otkrio je Škara.

Tomislav Škara je primjer glazbenika koji kroz godine ostaje vjeran svojoj strasti i ljubavi prema glazbi, neprestano stvarajući i osvajajući srca publike. Njegov nastup na Marco Polo Festu ove godine obećava nezaboravnu večer i novu glazbenu poslasticu za sve ljubitelje dobre glazbe.

Inače, XXIX. Međunarodni Marko Polo festival pisme i vina Korčula 20. i 21. srpnja 2024. godine održat će se odlukom Festivalskog savjeta na čuvenoj i povjesno značajnoj ”Postranskoj Pijaci”. Nedaleko od grada Korčule u gradskom naselju Žrnovo – Postrana nalazi se čuvena ”Postranska Pijaca”, ljetna pozornica ispred crkve Sv. Roka, a iznad svetišta ”Gospe Lurdske”. Više o smamom festivalu možete doznati na internet stranici Marco Polo festa.