Na svečanoj sjednici povodom Dana Općine Ivanska dodijeljena su javna priznanja zaslužnim građanima. Priznanja su dobili Verica Kobra za posvećenost očuvanju kulturnog nasljeđa i identiteta Stare Plošćice, Mirjana Ožegović za dugogodišnji nesebičan rad na poslovima vjeroučiteljice, Klub 2/105 pješačke brigade za očuvanje i promicanje vrijednosti Domovinskog rata, Vedran Lukec za rad s mladima i ustrojavanje škole nogometa NK Ivanska te vlč. David Andreić za inicijativu i očuvanje župne crkve Sv. Ivana Krstitelja u Ivanskoj. Počasnim građaninom Općine Ivanska proglašen je Mladen Marinković, koji je u svom govoru istaknuo potrebu za daljnjim ulaganjima u lokalnu zajednicu i predložio da Osnovna škola Ivanska ponese ime prvog poginulog branitelja Željka Cindrića.

Marinković je u svom emotivnom govoru rekao:

– Hvala vam na ovoj nagradi. Ova nagrada znači da općina cijeni branitelje. Hvala vam na tome. Posebno želim napomenuti: da nije bilo branitelja, ne bi bilo nas, ne bi bilo naših općina, kazao je Marinković i dodao:

– Također, želim apelirati na sve čelnike i vijećnike Općine Ivanska te ravnateljicu Osnovne škole Ivanska i Školski odbor da razmotre inicijativu udruge Omega za imenovanje škole po Željku Cindriću, prvom poginulom branitelju iz tadašnje općine Čazma i sada Općine Ivanska. Molim vas da to uzmete u obzir i podržite ovu inicijativu kao znak poštovanja prema žrtvi koju je dao za našu zajednicu. To je samo moralna gesta koja ništa ne košta, a znači puno za očuvanje uspomene na naše branitelje, rekao je između ostalog Marinković.