Sveti Mihovil, zaštitnik Općine Berek, ima posebno mjesto u ovoj zajednici, o čemu svjedoči mural na zgradi Općine. Kapelica posvećena Svetom Mihovilu nalazi se u središtu Bereka i trenutno prolazi kroz temeljitu obnovu. Tijekom godina, kontinuirano su se uređivali okoliš i križ oko kapelice, čime se dodatno uljepšava ovaj značajni vjerski objekt.

Planovi za kapelicu uključuju završetak svih radova do 29. rujna, kada se obilježava Dan općine. Na taj dan, kapelica bi trebala zasjati u svom novom ruhu, što će dodatno doprinijeti svečanom ugođaju. Načelnik općine, Mato Tonković, izjavio je da se trenutno radi na unutarnjem i vanjskom uređenju kapelice. Ovi radovi obuhvaćaju obnovu stolarije, kao i fasade, čime će kapelica dobiti potpuno novi izgled.

Obnova kapelice i njeno održavanje dio su šireg napora da se očuva kulturnu i vjerska baštinu. Svaki detalj pažljivo je planiran kako bi se osiguralo da kapelica ostane središnje mjesto okupljanja i molitve za stanovnike Bereka. Osim što služi kao vjerski objekt, kapelica i njezin okoliš pridonose vizualnom identitetu i ljepoti općine.

Sveti Mihovil, kao zaštitnik, simbol je duhovne snage i zajedništva, a kapelica posvećena njemu predstavlja mjesto gdje se te vrijednosti očituju i slave. Ova obnova omogućit će da kapelica nastavi ispunjavati svoju ulogu i u budućnosti, pružajući mjesto za molitvu i okupljanje za sve generacije stanovnika Bereka.