Općinski načelnik Marko Kutanjac potpisao je Ugovor o dodjeli financijske potpore za rješavanje stambenog pitanja na području Općine Veliko Trojstvo s mladom obitelji Mirjane i Josipa Markešića, koja je na području Općine Veliko Trojstvo kupila kuću. Potpora je ukupno vrijedna 4.777,80 eura, a mlada obitelj će istu primati u mjesečnim iznosima sljedećih 60 mjeseci. 

Potpora je dodijeljena temeljem Odluke Općinskog vijeća o financijskoj potpori mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja na području Općine Veliko Trojstvo kojom je utvrđeno pravo na financijsku potporu mladim obiteljima za rješavanje stambenih pitanja na području Općine Veliko Trojstvo, visina i način isplate financijske potpore, te uvjeti i postupak dodijele, a u svrhu poticanja demografske obnove, regeneracije naselja, te doseljavanja, odnosno smanjenja iseljavanja mladih obitelji, kao i pomoći mladim obiteljima.

Mlade obitelji koje rješavaju svoje stambeno pitanje i ispunjavaju uvijete, potporu Općine mogu ostvariti prijavom na raspisani javni poziv koji je dostupan na mrežnoj stranici Općine Veliko trojstvo.

Izvor: Općina Veliko Trojstvo