U utorak 11. lipnja, u večernjim satima, održana je 21. sjednica Općinskog vijeća Općine Ivanska. Na dnevnom redu bile su četiri točke dnevnog reda koje su sve jednoglasno usvojene. Nakon usvajanja zapisnika s prošle sjednice, vijećnici su usvojili Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Općine Ivanska za 2023. godinu.

Pročelnica Nikolina Pavlović kazala je kako su u 2023. godini ostvareni  prihodi u iznosu od 1.644.900,00 eura, što u odnosu na plan predstavlja izvršenje od 83%. Ukupni rashodi ostvareni su u iznosu od milijun i 500 tisuća eura, što je 80 posto izvršenja plana.

– Sve su stavke više manje ostvarene, osim projekata koji nisu ostvareni, a to su rekonstrukcija mosta Rastovac, iz razloga što će ona ići u narednoj godini ako će ići asfalt. Parkiralište na groblju Ivanska nije ostvareno jer je prvi dio nasipan, pa su sredstva raspoređena na neke druge prioritete. Daljnje projektiranje biciklističke staze također nije ostvareno jer je preneseno u 2024. godinu, kao i dogradnja dječjeg vrtića koja je preneseno u ovu godinu i trenutno je u postupku javne nabave. Program ostanak mladih na području općine stvaren je s 50 posto jer nismo imali nešto puno zahtjeva. Iz Europske unije financirano je samo asfaltiranje ceste Samarica-Brajkovićev brijeg u iznosu 75.500,00 eura. Ostali projekti financirani iz državnog proračuna, odnosno od strane Ministarstva, rekla je pročelnica Pavlović.

U nastavku sjednice usvojena je Odluka o dodjeli javnih priznanja Općine Ivanska u 2024. godini. Na svečanoj sjednici povodom Dana općine priznanja će dobiti Verica Kobra  za posvećenost očuvanju kulturnog nasljeđa i identiteta Stare Plošćice, Mirjana Ožegović   za dugogodišnji nesebičan rad na poslovima vjeroučiteljice, Klub 2/105 pješačke brigade za očuvanje i promicanje vrijednosti domovinskog rata, Vedran Lukec za rad s mladima i ustrojavanje škole nogometa NK Ivanska i vlč. David Andreić  za inicijativu i očuvanje župne crkve Sv. Ivana Krstitelja u Ivanskoj. Na prijedlog načelnika Željka Mavrina vijećnici su počasnim građaninom Općine Ivanska proglasili Mladena Marinkovića.

Općinsko vijeće, povodom obilježavanja Dana općine, donijelo je i Odluku kojom svakom redovnom i izvanrednom studentu s područja Općine Ivanska dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 200,00 eura.  Na temelju javnog poziva, jednokratnu pomoć dobit će 20 studenata,  24 redovna i 6 izvanrednih.