Nogometni klub Dubrava svečanom sjednicom u Restoranu Sablić proslavio je stotinu godina postojanja i djelovanja. Klub, osnovan 1923. godine, ostao je aktivan sve do danas, a organizirani nogomet u Dubravi započeo je upravo njegovim osnivanjem.

U ime Zagrebačke županije, svečanosti je nazočio predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović, koji je istaknuo važnost kluba: “Vaši rezultati su ono čime se dičimo, a želim vam da ovih 100 godina pretvorite u novih 100 godina. Zagrebačka županija će uvijek stajati iza dobrih programa i ljudi.”

Lijepe želje Dubravcima je poželio i europarlamentarac Karlo Ressler: “Mislim da ovakve pozitivne stvari i organizacije koje predstavljaju središte sportskog i društvenog života trebaju podršku na svim razinama – lokalnoj, županijskoj, nacionalnoj i europskoj. Želim vam sve najbolje i nastavak uspjeha u budućnosti.”

Načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša također je uputio čestitke klubu: “Budućnost ovog kluba je zagarantirana svakodnevnim treninzima kroz šest selekcija – od limača do veterana. Mi ćemo dok god smo ovdje podržavati rad Nogometnog kluba Dubrava.”

Predsjednik NK Dubrava, Ante Grizelj, naglasio je zajedništvo i ponos koji klub nosi: “Najveća sreća ove godine bit će subotnja utakmica protiv Croatije. Želim spomenuti naše legendarne igrače koji su dali sve za ovaj klub. Nadam se da ćemo ostvariti povijesni uspjeh u 100-godišnjoj povijesti kluba.”

NK Dubrava trenutno je na pragu svog najznačajnijeg uspjeha – osvajanja naslova prvaka 1. ŽNL Istok i plasmana u Jedinstvenu županijsku ligu, što bi bio najveći uspjeh u povijesti kluba. Za ostvarenje tog cilja, klubu je potrebna pobjeda u posljednjem kolu protiv NK Croatije.