Jedno od najslađih događanja u sklopu 28. Terezijane bit će natjecanje u pripravljanju najboljeg medenjaka i kolača s medom, poznato kao Caričin Medenjak!

U davnim vremenima, kada šećer kakvog danas poznajemo još nije postojao, naši su preci za zaslađivanje koristili prirodni dar – med. Medenjak, kao jednostavna i fina slastica, bio je neizostavan dio svake kuhinje. Omjeri za kolače su se razlikovali, kao i recepti, ali jedna stvar je uvijek bila ista – prstohvat ljubavi i nekoliko žlica brašna. I naravno, med kao glavni sastojak.

Ove godine, Bjelovar će ponovno biti domaćin tradicionalnog natjecanja u pečenju medenjaka i kolača s medom, koje će se održati u sklopu 28. Terezijane. Organizatori pozivaju sve ljubitelje slastica da pokažu svoje vještine i sudjeluju u ovom slatkom događaju.

Datum natjecanja je subota, 15. lipnja 2024., s početkom u 10:00 sati, pokraj Gradskog muzeja Bjelovar.

Natjecanje će se odvijati u dvije kategorije:

  • Najbolji medenjak
  • Najbolji kolač s medom

Kako sudjelovati?

Za sudjelovanje je potrebno preuzeti prijavnicu s internetske stranice organizatora, ispuniti je te donijeti na mjesto natjecanja zajedno sa svojim kolačem. Prijavnicu možete preuzeti OVDJE.

Zašto sudjelovati?

Osim što će natjecatelji imati priliku pokazati svoje vještine i ljubav prema pečenju, pobjednici će ponijeti titulu najboljeg medenjaka i kolača s medom na 28. Terezijani.

Doživite čaroliju Terezijane

Terezijana nije samo festival – to je doživljaj! Tijekom četiri dana, Bjelovar postaje središte carskih događanja, bogatog programa i nezaboravnih trenutaka. Caričin Medenjak je samo jedna od mnogih aktivnosti koje vas očekuju, a organizatori jedva čekaju vidjeti vaše slatke kreacije i zajedno uživati u slatkom okusu povijesti.

Pozivaju se svi slastičari, amateri i profesionalci, da se pridruže ovoj slatkoj avanturi. Pripremite svoje najbolje recepte, donesite puno meda i neka najbolji medenjak pobijedi!

Preuzmite prijavnicu, uključite se i budite dio carskog slavlja na 28. Terezijani.