U Čazmi će se 12. srpnja u 19:00 sati održati mnogima najzabavniji i najuzbudljiviji sportski događaj godine – Pivska milja! Ova jedinstvena utrka kombinira dvije omiljene aktivnosti mnogih, trčanje i ispijanje piva. Osmišljena da testira izdržljivost, brzinu i snagu volje sudionika, Pivska milja postala je omiljena manifestacija među ljubiteljima sporta i piva širom svijeta.

Jednostavna, ali izazovna pravila

Svi sudionici moraju biti punoljetni. Pojedinci će popiti četiri piva od 0.33 litre i otrčati četiri kruga, svaki dužine 400 metara. Za one koji preferiraju timski duh, štafeta u dvoje nudi priliku za podjelu posla – svaki član mora popiti dva piva od 0.33 litre i otrčati po dva kruga od 400 metara.

Utrka započinje ispijanjem prvog piva. Prije početka svakog novog kruga, natjecatelji moraju popiti pivo u zoni tranzicije koja se proteže 9 metara od startne linije. Da bi dokazali da su popili pivo, natjecatelji moraju okrenuti praznu flašu iznad glave. Ako se dogodi povraćanje, natjecatelj mora otrčati dodatni krug nakon završetka svog četvrtog kruga, što dodatno otežava ovu već zahtjevnu utrku.

Štafetne utrke su organizirane po spolu, što znači da žene trče sa ženama, a muškarci s muškarcima. Ova utrka zahtijeva pravu kombinaciju fizičke izdržljivosti, brzine i sposobnosti ispijanja piva.

Utrka će se održati u samom centru Čazme sa startom i ciljem kod Turističke zajednice grada Čazme.

Startnina i prijave

Startnina za Pivsku milju iznosi 10,00 €, a uključuje majicu s vizualom utrke, startni broj i besplatno pivo tijekom utrke (4 x 0.33 l). Startne pakete možete preuzeti na dan utrke od 17:30 do 18:30 sati. Prijave za puni startni paket su moguće online. Prijava se smatra važećom samo ako je online prijavni obrazac potpuno ispunjen i startnina uplaćena. Prijave su moguće i na dan utrke, ali bez majice.

– Na utrci mogu sudjelovati svi punoljetni i zdravi natjecatelji koji trče na vlastitu odgovornost. Prijavom na utrku, natjecatelj potvrđuje da je upoznat s pravilima utrke, prihvaća ih i odriče se mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora. Također potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost za završetak utrke. Neprihvaćanje ovih pravila znači da ne možete sudjelovati u utrci. Organizator nije odgovoran za bilo kakvo oštećenje opreme ili za izgubljene ili ukradene stvari natjecatelja tijekom natjecanja, poručili su organizatori.

Pripremite se za nezaboravno iskustvo, ispunjeno smijehom, navijanjem i, naravno, puno piva. Bez obzira jeste li natjecatelj ili navijač, sigurni smo da ćete uživati u svakom trenutku ovog događaja u Čazmi.

Prijave su otvorene na web stranicama portala racemango.com.