U Garešnici je proteklog vikenda održano jubilarno 30. Športsko natjecanje invalida Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije „Garešnica 2024.“, koje su uspješno organizirali garešnička i županijska HVIDR-a. Na njemu je sudjelovalo više od stotinu branitelja, članova HVIDR-i iz Bjelovara, Daruvara, Čazme, Grubišnog Polja i Garešnice, koji su se natjecali u boćanju, kuglanju, športskom ribolovu, elektronskom pikadu, šahu, visećoj kuglani, streljaštvu i stolnom tenisu.

Nakon što su se natjecateljske ekipe postrojile na prostoru ispred gradske uprave igre je svečano otvorio Dinko Tandara, ravnatelj Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć u Ministarstvu hrvatskih branitelja. Na otvorenju su bili gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija, predsjednik Gradskog vijeća Garešnice Željko Starčević i drugi uzvanici. Tom prigodom kod spomenika u Nazorovoj ulici položeni su vijenci i odana počast poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Ukupni pobjednik 30. ŠNIDOR-a je HVIDR-a Bjelovar sa 70 osvojenih bodova. Druga je  HVIDR-a Daruvar sa 68 bodova, a treća HVIDR-a Garešnica sa 52 boda. HVIDR-a Grubišno Polje bila je četvrta sa 34 boda, HVIDR-a Čazma peta sa 30 bodova. Najboljima je na zatvaranju igara u mjesnom domu u Garešničkom Brestovcu priznanja uručio predsjednik županijske HVIDR-e Mladen Marinković, a na sudjelovanju svim se natjecateljima zahvalio predsjednik garešničke HVIDR-e Zdenko Turić.

Donosimo i rezultate po pojedinim sportovima. U kuglanju je ekipno najbolja bila daruvarska HVIDR-a dok je najbolji pojedinac bio Đuro Major iz bjelovarske ekipe. Daruvarčani su bili najbolja ekipa i u boćanju, dok su ekipno najbolji u športskom ribolovu bili članovi bjelovarske HVIDR-e. Najbolji pojedinci u ribolovu bili su Ivica Ostroški iz garešničke, Vlado Kozić iz bjelovarske i Marijan Žugović iz čazmanske HVIDR-e.

U visećoj kuglani – stojeći stav najbolji je bio Davor Pleša iz garešničke, a u visećoj kuglani – sjedeći stav Mladen Marinković iz bjelovarske ekipe. Ekipno je najbolja bila bjelovarska HVIDR-a. U šahu je najbolji bio Antun Furijan iz Grubišnog Polja, a ekipni pobjednik bili su Daruvarčani. U stolnom tenisu pobijedila je ekipa iz Čazme dok je najbolji pojedinac bio Zlatko Kovač iz Daruvara. Pikado je najbolje odigrala ekipa iz Bjelovara, a pojedinačno je najbolji bio Petar Čerepinko iz iste ekipe. U gađanju zračnom puškom najbolji su bili Dražen Sabolović iz Garešnice (G1), Damir Bošnjak iz Bjelovara (G2) te Zdenko Nedženski iz G. Polja (G3) dok je ekipno prva bila bjelovarska HVIDR-a. Najbolji će predstavljati našu županiju na državnom natjecanju. 

Izvor 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik