Gradonačelnik Dario Hrebak u srijedu, 22. svibnja,  ugostio je slovenskog veleposlanika u Hrvatskoj Gašpera Dovžana.  Upoznao ga je s glavnim projektima Grada, a razgovarali su i o mogućoj budućoj suradnji.

– Danas smo imali jedan plodonosan sastanak gdje smo veleposlanika upoznali sa svim onim što Grad Bjelovar radi, koji su naši strateški projekti i koji su naši strateški ciljevi. Naravno da je tema bila geotermalna energija i toplice, a razgovarali smo i o poljoprivredi i IT sektoru kao i o tome što slovenske kompanije rade na području Republike Hrvatske i koji je njihov interes. Obavijestili smo ga da je Grad Bjelovar  prije nekih pet, šest dana poslao pismo namjere na 12 veleposlanstava gdje smo im sugerirali i zamolili ih da obavijeste građevinski sektor svojih zemalja preko svojih gospodarskih komora kako bi privukli njihovu pažnju na međunarodni natječaj koji je upravo raspisan za gradnju bjelovarskih toplica, kazao je Hrebak.

Veleposlanik Dovžan rekao je kako će obavijestiti sve zainteresirane u Sloveniji na natječaj za gradnju toplica jer je i Slovencima u interesu  da se Hrvatska i Slovenija što više povežu i na taj način grade odnos koji je inače vrlo dobar.

– Mi smo već u prošloj godini imali razmjenu oko 10 milijardi ako zbrojimo usluge i robu. Mislim da su to izuzetne brojke. Kad zamislimo koliko je iza tih brojki radnih mjesta i uplaćenih poreza mislim da je to jedna izuzetna i ozbiljna priča za dvije male zemlje kao što su Slovenija i Hrvatska, rekao je Dovžan.