Garešnica se proteklih godina u velikoj mjeri okrenula turizmu u kojeg se puno ulaže. Uz pomoć Europske unije napravljen je velebni Centar za posjetitelje u središtu Garešnice kao početna točka za sve one koji dođu u Garešnicu radi upoznavanja prirodnih ljepota i znamenitosti toga kraja. Posebna pozornost posvećuje se promociji područja uz rijeku Ilovu, a uz lovni turizam koji u Garešnici već odavno afirmiran, na turističkoj top ponudi Garešnice svakako je i ribolovni turizam po kojem je Garešnica posljednjih godina prepoznatljiva u Hrvatskoj i šire.

Budući da je Grad Garešnica ograničen u mogućnostima svog proračuna oslanja se na nacionalne i europske fondove na koje se putem Poduzetničkog centra Garešnica prijavljuje na razne turističke i druge projekte. Ovih dana Garešnici su odobrena i nova sredstva za turizam i to 23.215 eura za poučnu stazu dabrova i ptica u Poilovlju te 9.305 eura za znanstveno zabavni festival „Garešnica Infinity festival“. Projekt uređenja i popunjavanja staze kroz Poilovlje prijavila je TZ Sjeverna Moslavina, a dobivena sredstva će se uložiti za uređenje dabrove nastambe, skulpture drvene čaplje, za informativne table i foto kutak, za solarne lampe i stupove, drveni most, stol, klupe i koševe, ležaljke i roštilje.

Dobivena sredstva za „Garešnica Infinity festival“ utrošit će se za provedbene radionice i autobusni prijevoz djece koja će posjetiti festival. Ove godine TZ Sjeverna Moslavina i udruga SFERIA Garešnica osigurale su i sufinanciranje prijevoza djece iz SOS dječjeg sela Ladimirevci u Garešnicu. Taj će se festival održati u Garešnici 14. i 15. lipnja, a događanja će se odvijati na prostoru gradske tržnice i u Centru za posjetitelje.

Izvor 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik