Učenici i djelatnici Osnovne škole Čazma proslavili su Dan škole. Središnja svečanost bila je školska priredba u znaku osamdesetih godina prošlog stoljeća koja je održana u prepunoj Školsko-sportskoj dvorani. Kroz pjesmu, ples i recitacije učenici su predstavili školske i izvannastavne aktivnosti na kojima sudjeluju. Priredba je poslužila i za dodjelu prigodnih nagrada mentorima i stručnim suradnicima koji su s učenicima ostvarili zapažene rezultate na natjecanjima.

Prigodnim riječima prisutnima se obratila ravnateljica Ivana Moguš koja je naglasila kako je iznimno zadovoljna ostvarenim rezultatima učenika i učitelja u zadnjih godinu dana.

– Imamo zaista jako puno uspjeha. Četiri naše učiteljice su pozvane na državna natjecanja. To su učiteljica Nikolina Brajković Draguljić iz glazbene kulture, Zrinka Birt učiteljica tjelesnog odgoja, učiteljica tehničke kulture Agneza Anić i učiteljica vjeronauka Tanja Antunović. Naravno, želim iskoristiti priliku da javno pohvalim i naše odlične mentorice i mentore i jako puno učenika koji su pozvani na županijska natjecanja gdje su postigli jako dobre rezultate. Zaista, to je jedna lijepa slika naše škole, istaknula je Moguš.

U zadnjih godinu dana puno se radilo i na podizanju standarda za djelatnike i učenike. Kao najveću i najvažniju stvar Moguš je izdvojila uređenje školske kuhinje.

– Svi su zaista zadovoljni kuhinjom. Obroci su daleko kvalitetniji zahvaljujući novim aparatima koje smo dobili. Odaziv učenika u kuhinji gotovo je stopostotan, što nas izuzetno raduje. Posebno je pohvalno što hranu ne bacamo, što je čest slučaj u nekim školama. Stoga se trudimo kuhati ono što djeca vole, ali i što je zdravo. Ove godine, kako je već spomenuto od strane Grada i našeg gradonačelnika, dobili smo potvrdan odgovor na idejno rješenje vezano uz gradnju nove škole koja će omogućiti jednosmjenski rad. Prijavljeni su projekti za obnovu dvorane, nadamo se pozitivnom ishodu jer je dvorana izgrađena osamdesetih godina te zaista treba obnovu. Osim toga, ove godine smo sanirali krovište nad dvoranom koje je uništeno u olujnom nevremenu, a sada planiramo rekonstrukciju učionica koje su također oštećene, rekla je Moguš i zahvalila Gradu Čazmi koji je osnivač škole na suradnji i brizi o školi.

– Zahvaljujem Gradu našem osnivaču i našem gradonačelniku koji su prepoznali naše potrebe. Komunikacija je zaista odlična, brza, efektivna i efikasna, pa se nadam da će se takva suradnja i dalje nastaviti, zaključila je Moguš.