Tijekom Vojno-redarstvene akcije ”Bljesak” za oslobođenje Zapadne Slavonije, 2.svibnja 1995.godine kod Pakraca je u 36.godini, kao hrvatski vojnik poginuo igrač RK Ivanske Ivan Obrljan. Ivan Obrljan rukomet je aktivno igrao 20 godina i dugi niz godina bio je kapetan momčadi. U spomen na Ivana Obrljana, od 1996. godine RK ”Ivanska” svake godine organizira Memorijalni turnir.

-Ivan Obrljan je bio naš dugogodišnji golman u klubu, poginuo je u akciji Bljesak. Rodom je bio iz Varaždina. Dugo je godina proveo u Ivanskoj, gdje je živio i radio. Upravo je u RK Ivanska započeo i okončao svoju karijeru. Obrljan je imao značajnu ulogu u našem rukometnom klubu, stoga svake godine održavamo memorijalni turnir u njegovu čast, kazao nam je Goran Plentaj iz RK Ivanska.

Turnir će se održati 11. svibnja u Školsko sportskoj dvorani u Ivanskoj, a nastupit će četiri rukometne ekipe.
-Na turnir nam dolaze rukometni klubovi KTC, Garešnica, Bjelovar i mi domaćini. Pozivamo sve zaljubljenike u rukomet da dođu i uveličaju naš turnir svojim prisustvom, dodao je Plentaj.

U prvoj utakmici u 15:30 snage će odmjeriti rukometaši Ivanske i Garešnice. Druga utakmica rukometaša KTC-a i Bjelovara je po rasporedu u 16:30. Utakmica za treće mjesto je u 18 sati dok je finale u 19 sati.