Tvrtka Komunalac, koja je nedavno preuzela održavanje javnih površina, krenula je u sadnju cvijeća u gradu.

Prvo se sadi u središnjem gradskom parku, a riječ je o površini veličine od 428 četvornih metara. Nakon parka, sadit će se i na ostalim javnim površinama, a ukupna površina zasađena cvijećem iznosit će 1100 četvornih metara.

–  Za to će ukupno biti potrošeno negdje oko 15 tisuća eura. Naravno, u danima koji slijede park će se dodatno i podsaditi s travom. Imamo dosta područja gdje se trava nije dobro razvila i za taj dio će stručne službeKomunalca  voditi brigu da se i taj dio uredi. Što se tiče košnje, rekao bih da smo sad ušli u jednu dobru dinamiku iako još dosta opreme treba stići koja je naručena i koja je plaćena. Čekamo tu isporuku da bismo dobili još dodatnu opremu s kojom će to biti još bolje. Naša procjena u idućih tri do četiri tjedna ćemo u potpunosti uhvatiti redovnu dinamiku svega onoga što senije napravilo u prvom, drugom ili trećem mjesecu. Sada će se to sve dinamizirati i u biti ćemo doći na onaj nivo kao što je bio, primjerice, prošle godine u srpnju ili u rujnu, rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i dodao kako će za vrijeme sadnje cvijeća u središnjem parku Komunalac podijeltii građanima 500 vreća komposta koji je napravljen od biootpada u bjelovarskoj kompostani.

Predsjednica uprave Komunalca Ivana Jurković Piščević zahvalila se građanima na strpljenju uz napomenu da je Komunalac u dva mjeseca uspio odraditi posao za koji inače treba sedam mjeseci.

– Posebno ističem djelatnike koji rade na održavanju zelenih javnih površina jer su oni zapravo najzaslužniji. Oni izuzetno puno rade i njima sve zasluge trebaju pripasti. Radi se punom parom. Upravo nam danas stižu kosilice nabavljene putem javne nabave tako da smo uspjeli orezati 6 tisuća grmova, negdje oko 1800 stabala je sanitarno orezano. Uklonjeno je osam suhih stabala i još ima nekiH koji ćemo tijekom godine rješavati. Ukupno je do sada u ova dva mjeseca pokošeno oko 800 tisuća kvadrata zelenih površina i čeka nas još. Ono što nam je bitno je da grad bude uređen, da  bude lijep i da bude onakav kako su Bjelovarčani navikli, ali još i bolji, kazala je Jurković Piščević.