Udruga tjelesnih invalida Bjelovar uspješno je završila akciju pod nazivom “I MI I VI – ZA KOMBI SVI”, čime je omogućila nabavu novog kombi vozila opremljenog podiznom rampom. Predsjednik Udruge, Tomislav Novosel, istaknuo je da je vozilo vrijedno više od 60.000 eura, a najveće donacije su stigle od Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara, čiji su iznosi premašili 13.000 eura.

Predsjednik Novosel zahvalio je svim donatorima, posebno ističući ulogu Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara. Udruzi, koja broji tisuću članova, novo vozilo će posebno koristiti više od 400 članova s potrebom za njegovom uporabom. Ovo je od vitalnog značaja s obzirom na nedostupnost javnog prijevoza za te osobe, a novi kombi će im olakšati svakodnevne aktivnosti i mobilnost.

Na ceremoniji primopredaje vozila prisustvovao je i župan Marko Marušić, izražavajući zadovoljstvo uspjehom akcije. Naglasio je angažman Bjelovarsko-bilogorske županije u podršci osobama s invaliditetom te najavio daljnje napore u tom smjeru putem posebnog Javnog poziva za udruge vezane za osobe s invaliditetom.

Gradonačelnik Bjelovara, Dario Hrebak, također je podržao akciju te najavio kontinuiranu podršku Grada u sličnim inicijativama i u budućnosti.