Tehnička škola Bjelovar obilježila je Dan škole i ove godine, okupivši predstavnike tvrtki, učenike i nastavnike u sklopu predstavljanja i radionica.
Događaju je prisustvovao i župan Marko Marušić bivši učenik škole te Andrea Prugovečki-Klepac, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i obrazovanje Bjelovarsko-bilogorske županije.
Župan Marušić je čestitao školi 61. rođendan ističući kvalitetu ravnatelja, nastavnika i samih učenika koji pokazuju izvanrednu razinu znanja i vještina.

-Vlada velika zainteresiranost i puno učenika želi upisati Tehničku školu Bjelovar. To je zaista dokaz kvalitete škole i zaista mi je drago. U razgovoru s ravnateljem saznao sam da preko 60 posto učenika iz Tehničke škole Bjelovar upisuje fakultete. Ovih ostalih 40 posto nema problema s zapošljavanjem, ako se na to odluče i to je zaista dokaz kvalitete Tehničke škole Bjelovar, rekao je Marušić.

Dodao je i svoje zadovoljstvo što je Županija kao osnivač dala svoj doprinos te što je Tehnička škola Bjelovar prošla na natječaju za energetsku obnovu, što će znatno poboljšati uvjete rada za sve.

-Tijekom ovog tjedna raspisat ćemo javni poziv da vidimo tko će biti izvođač radova. Vrijednost radova je preko milijun i pol eura, a oni obuhvaćaju promjenu stolarije, obnovu fasade, krovišta i sustava grijanja. U školu nije ulagano 50 i više godina tako da će samim time i profesori i svi oni koji rade imati ovdje kvalitetnije uvjete rada, a samim time i naši učenici će imati i bolje i ljepše uvjete kako bi mogli pohađati školu. To je cilj nas osnivača i mi ćemo i dalje ići ovim putem. Čestitam 61. rođendan Tehničkoj školi koja je zaista na ponos svih nas, istaknuo je Marušić.

Ravnatelj Dario Malogorski istaknuo je da su mnogi poznati znanstvenici završili upravo tu školu te da se može primijetiti prisustvo bivših učenika diljem grada.

-Jako sam ponosan što primjećujemo sve veći broj učenica koji dolaze u našu školu. Naš moto ‘Budi tehničarka, tehničar’ pokazao se izuzetno uspješnim. Škola danas školuje elektrotehničare, tehničare za računalstvo, strojarske računalne tehničare i građevinske tehničare. Imamo veliku navalu na upise. Prošle godine smo imali 641 prijavu na 112 mjesta, tako da nikada nemamo problema s upisima. Jedini problem koji imamo je gdje smjestiti sve te zainteresirane učenike, kazao je Malogorski.

Najavio je i nadolazeće radove na energetskoj obnovi škole, zahvaljujući podršci Županije te je izrazio nadu da će već sljedeće godine učenici dočekati obnovljenu školu u još boljim uvjetima.