Općina Šandrovac kreće u velike infrastrukturne radove kojima će biti obnovljene čak tri prometnice. Dvije nerazvrstane ceste u vlasništvu Općine te jedna županijska cesta. Načelnik Dario Halauš pojasnio koje su to.

‒ Radi se o četvrtoj, odnosno završnoj fazi ceste koja povezuje Lasovac i Lasovac Brdo. Zatim idemo u asfaltiranje jednog dijela Zagrebačke ulice koji nam radi probleme, posebno prilikom velikih oborina. Nanosi se kamen i rade vododerine te smo odlučili riješiti taj problem. Treća, možda čak i najvažnija je u biti lokalna cesta u županijskom vlasništvu kojom upravlja ŽUC. Radi se o cesti u mjestu Jasenik. Asfaltira se gotovo tri kilometra znači doslovno cijeli Jasenik, skroz pred sam ulaz u Šandrovac. Riječ je o cesti koja je u stvarno katastrofalno derutnom stanju i tu smo našli nekakvo zajedničko rješenje. Zajedno sa Županijom smo uspjeli riješiti sufinanciranje te ovom prigodom zahvaljujem županu Marku Marušiću i ravnateljici ŽUC-a Nataši Koronc na razumijevanju da riješimo taj problem.

Osim u cestogradnju, Općina Šandrovac uređuje i prostore od važnosti za udruge, tako će kroz koji dan započeti radovi na uređenju lovačke kuće na predjelu Borovice – Ravneš.

‒ Radi se o jednoj jako lijepoj lokaciji. Riječ je o proširenju same lovačke kuće i uređenju prostorija. Planiramo staviti fasadu. Kad završe radovi vrijedni gotovo 54 tisuće eura uvjeren sam kako ćemo dobiti jedan jako lijep i funkcionalan prostor. Naši lovci se brinu za zaštitu prirode, ali i oko zaštite usjeva od šteta, posebno divljih svinja te je ovo na neki način prilika da im se zahvalimo i odužimo ‒ poručio je načelnik Halauš kojeg smo zatekli u obilasku lokacija spremnih za radove. (sk)