Pred nama je još jedno „Đurđevo na Bilogori“ koje će se održati u subotu, 27. travnja, te nedjelju, 28. travnja na vidikovcu iznad Velikog Trojstva. I ove godine manifestaciju će obilježiti bogati program.

U subotu, 27. travnja od 18:00 sati Društvo Naša djeca Veliko Trojstvo djecu će obradovati kreativnim radionicama, nakon kojih slijedi nastup Tamburaša KUD-a Veliko Trojstvo, te tradicionalno paljenje krijesa i druženje.

U nedjelju, 28. travnja program započinje već u 9:00 sati okupljanjem OPG-ova i gostiju na vidikovcu, nakon čega slijedi posveta hrane i bilogorski doručak. Nakon doručka je predviđen polazak prema crkvi na svetu misu, nakon koje slijedi povratak na prigodni program, prikaz Đurđeva, nastup folkloraša i Matice umirovljenika. Posveta konja je vrlo važan dio Đurđeva, nakon čega slijede konjičke igre i kreativne radionice Društva Naša djeca Veliko Trojstvo. Zahvaljujući Turističkoj zajednici Bilogora-Bjelovar, u sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje, žitelji Općine Veliko Trojstvo koji su se prijavili za izbor najljepše okućnice u 15:00 sati dobit će određen broj sadnica cvijeća. Nakon podjele cvijeća predviđen je zabavni program uz TS Korak.