Hrvatski savez mažoretkinja i pom pon timova organizirali su i proveli 42. državni turnir čiji je domaćin u subotu bio Zadar. Na Višnjiku se okupilo 26 timova i tisuću mažoretkinja. Turnir je bio kvalifikacijske naravi za Europsko prvenstvo u Liberecu u srpnju, kao i za Svjetsko prvenstvo u Cape Townu u rujnu 2024. Program zadarskoga turnira obuhvatio je u kategorijama djece, kadetkinja, juniorki i seniorki čak u 250 koreografija.

Među sudionicama, istaknule su se mažoretkinje iz Čazme, postigavši izvrsne rezultate te su kući ponijele  6 zlatnih, 4 srebrne i 6 brončanih medalja. Osim toga, uspjele su se kvalificirati za europsko prvenstvo u Liberecu i svjetsko prvenstvo u Cape Townu.

Predsjednik udruge, Danijel Šikljan, izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima, posebice istaknuvši novi tim koji je u kratkom vremenu postigao zapažene rezultate pod vodstvom nove trenerice Patricije Udovčić. Šikljan je također zahvalio roditeljima na podršci te ravnateljici Osnovne škole Čazma Ivani Moguš koja im je omogućila treninge u Sportskoj dvorani Čazma.

Najavio je i buduće aktivnosti, poput natjecanja u Vitezu (BiH), te sudjelovanje na manifestacijama kao što su Terezijana u Bjelovaru i Lipanjska pozornica u Ivaniću. Nadaju se i daljnjim natjecanjima ukoliko bude financijskih mogućnosti. Također, najavio je organizaciju seminara za polaznike trenerske i sudačke škole, koji će se po prvi puta održati u Čazmi.