Argonauti, poznati po svom dugom i uspješnom veslačkom putovanju, intenzivno se pripremaju za nadolazeći maraton lađa duž Neretve. S posebnim osjećajem vezani su za svoju prvu lađu, koja nosi brojne uspomene te su je odlučili obnoviti, a za obnovu su angažirali Željka Modrića iz Dabaca koji je u veslačkim vodama poznat kao jedan od najboljih majstora za izradu vesala. Ovo mu je bila prilika da se okuša i u obnovi neretvanske lađe.

– Vjerujem da je ova lađa, prva neretvanska koja je napravljena na kontinentalnom, sjevernom dijelu Hrvatske. Darko Ferlih iz Bjelovara izradio ju je 2015. godine prema tradicionalnim nacrtima. Kroz godine, ova lađa bila je naš pratitelj na mnogim vodama, od Jadrana do Drave, na njoj smo veslali na svim našim ribnjacima u okolici. Na njoj su se oblikovali prvaci 2016. godine. Za nas, ona ima veliku simboliku, rekao nam je Radoslav Rajić član Argonauta i dodao kako su krenuli sa pripremama za ovu godinu.

-Imamo nekoliko novih članova, mladih veslača, što je izuzetno ohrabrujuće. Veslanje je predivan sport, a vidjeti mlade kako se pridružuju našoj ekipi je posebno inspirativno. Unatoč tome, kostur naše ekipe ostaje isti, uz nekoliko nas koji smo bili zlatni 2016. godine. No, mladi koji su se pridružili su izuzetno talentirani, pa se nadamo uspjehu i ove godine, istaknuo je Rajić i zahvalio Željku Modriću koji se prihvatio obnove lađe.

– Posebno se zahvaljujemo Željku Modriću na obnovi lađe. Bio je to veliki izazov, ali smo ga uspješno savladali. Zahvaljujem i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Gradu Bjelovaru, kao i tvrtkama koje su nam pružile podršku u ovom poduhvatu, pilanama Unger iz Hrgovljana  i pilani  Drvo trgovina Mikša d.o.o. iz Karlovca, zaključio je Rajić.

Željko Modrić

Sam Modrić izrazio je zadovoljstvo svojim radom na obnovi, naglašavajući važnost kvalitetnih materijala poput hrastovine za dugotrajnost lađe.

– Ovo mi je bilo prvi put. Radio sam na obnovi mjesec dana i bio mi je to veliki izazov. Bilo je puno posla. Kompletno smo obnovili daske na lađi i zaštitili je. Stavili smo hrastovu dasku jer je ona otpornija na truljenje. Budući da je lađa vani tijekom treninga, često je izložena kiši, zbog čega je i unutarnja strana sklona truljenju, izjavio je Modrić.