Grad Bjelovar nastavlja provoditi projekt Zaželi – Bjelovar, financiran od Europskog socijalnog fonda plus, Zaželi – prevencija institucionalizacije, a ove srijede održana je konferencija projekta na kojem su predstavljene njegove značajke.

– Ovo je peti krug programa Zaželi. Milijun  i 475 tisuća eura bespovratnih sredstava Grad Bjelovar je povukao putem kojeg će se zaposliti 33 osobe. Po prvi puta imamo jednu mušku osobu. 32 žene koje će brinuti o 198 starijih i nemoćnih osoba od 65 godina ili mlađih ukoliko imaju treći ili četvrti stupanj invaliditeta. Osobe su zaposlene na projekt koji traje 36 mjeseci. 30 mjeseci će biti zaposlene osobe od svibnja ove godine pa sve do studenog 2026. godine. Vjerujem da je to i dobra prilika za nezaposlene osobe, za 33 osobe koje će brinuti na području Grada Bjelovara o starijim i nemoćnima, tako da će to biti jedna dobra situacija gdje će stari i nemoćni dobiti potrebnu pomoć u kući  od pomaganja u kućanskim poslovima, čišćenja pranja pospremanja i odlaska u dućan po namirnice. Sve ono što starije osobe ne mogu same obavljati, kazao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

Radmila Vorkapić će se već četvrti put zaposliti putem ovog programa,a  kaže da je to posao koji je ispunjava jer nije sve u plaći koju dobije svaki mjesec, već ima nešto i u pomaganju drugima.

– Ovo je program  koji je stvarno hvale vrijedan i za nas koji radimo i za naše korisnike u ovom gradu. Ovim putem se zahvaljujem Gradu Bjelovaru, gospođi Željki Majurec i svima koji su radili na ovom uspješnom programu, jer stvarno je program hvale vrijedan, rekla je Vorkapić.

A kako je već zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić spomenuo, ovo je po prvi put da je zaposlenje putem ovog programa našla i jedna muška osoba. To je Ivan Novaković iz Bjelovara.

– Trenutno sam bez posla možda nekih šest mjeseci. Vidio sam  oglas i prijavio sam se. Vidim da traže muške i ženske osobe, pa rekoh, zašto ne probati. Drago mi je što ću biti prvi muški koji će raditi u tom projektu. Volim s ljudima raditi, komunicirati, pomagati i to je to. Uglavnom, drago mi je da  ću to raditi, rekao je Novaković.