Započelo je asfaltiranje prometnice u Prokljuvanima, prigradskom naselju Grada Čazme. Ovaj dugo očekivani projekt pokrenut prošle godine napokon je ušao u fazu realizacije.

Unatoč tome što je Grad Čazma ugovor s izvođačem radova potpisao prošle godine, izvođači su se suočili s velikim obimom posla, što je dovelo do odgode početka radova. Međutim, nakon što su se stekli potrebni vremenski uvjeti, konačno je krenulo s asfaltiranjem.

Dužina prometnice koja će biti asfaltirana iznosi 2 kilometra, a za ovaj projekt iz proračuna Grada Čazme osigurano je 215.000 eura.

– Ove godine su nam prometnice u fokusu. Od infrastrukture, ljudi najviše imaju potrebe za cestama, nogostupima i svime onim što je vezano uz mobilnost i komunikaciju, kako automobila, tako i nas samih kao pješaka. Veseli me što su mještani Prokljuvana napokon dobili asfalt. Mogu najaviti i da čekamo ugovor s izvođačem radova za nogostup kroz naše naselje Bosiljevo i nakon potpisivanja ugovora kreću radovi. Isto tako, ulica Svetog Andrije ide u postupak javne nabave ove godine. To su samo neki od radova koji su planirani za ovu godinu, kazao je gradonačelnik Grada Čazme, Dinko Pirak.

Foto/Davor Kirin