Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak u svom uredu je ove srijede, 10. ožujka, predstavio projekt nove škole koja će se graditi na sjeveru grada.  Vrijednost izgradnje i opremanje nove škole iznosi 19,3 milijuna eura. Škola će imati 25 učionica. Zgrada će biti namijenjena za 24 razredna odjela (12 razredne nastave i 12 predmetne nastave) koju će pohađati oko 530 učenika. Bruto površina škole i školsko-sportske dvorane prostirat će se na 6.267 m2. Planirana veličina zgrade škole je 4.505 m2, a dvodijelna sportska dvorana na 1.646 m2.

Hrebak je ponovio kako je do 2026. godine cilj da sve bjelovarske škole imaju jednosmjensku nastavu.

– Upravo s ovim projektom mi ostvarujemo taj veliki strateški cilj Grada Bjelovara. Ja se sjećam još prije nekoliko godina kada su nas neke političke opcije nagovarale da dižemo ogromne kredite da bismo izgradili školsku. Dvoranu, tada je to bila tzv. 6. osnovna škola. Danas je to Područna škola sjever koja će biti pod 4. osnovnom školom. Građevinska dozvola će biti izdana za otprilike dva tjedna. Škola je dobila suglasnost Ministarstva obrazovanja,da se može projektirati upravo na ovakav način. Škola ima osigurana sredstva financiranja, radi se o Nacionalnom planu oporavaka i otpornosti i praktički se još čeka da ono što smo suglasnošću dobili od Ministarstva obrazovanja, da smo to isprojektirali i kada Ministarstvo to pregleda, onda mi dobijemo odluku o financiranju i dobijemo 100 postotno financiranje. Škola će biti financirana s 19,3 milijuna eura sukladno svim naputcima i o cijeni i materijalu i svemu onome za što nam je Ministarstvo dalo dopuštenje., rekao je gradonačelnik Hrebak koji očekuje da se u lipnju raspiše javna nabava za izvođača radova, a želja je da se prva lopata zakopa prije Dana grada, rekao je gradonačelnik Hrebak koji kaže da je taj scenario realan i moguć.

– Finalna konstrukcija sve je završeno. Netko će reći da smo to sad napravili prije izbora. Nije! Jednostavno, gotovi smo, gavni projekt je gotov. Građevinska dozvola je za dva tjedna gotova i mi očekujemo da ćemo u idućih dva tjedna maksimalno dobiti i tu završnu odluku o financiranju i da možemo dalje krenuti raditi, optimističan je Hrebak.