Bjelovarska carska manifestacija – Terezijana ove godine održat će se od 13. do 16. lipnja. Ovogodišnja Terezijana bit će obogaćena sportskim događanjima, koja su danas predstavljena. Naglasak je stavljen na raznolikost programa, uključujući sportske aktivnosti, što je istaknuto prilikom predstavljanja. Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić istaknuo je da su se posebno potrudili da ovogodišnja Terezijana bude jedna od najraznovrsnijih do sada, s posebnim naglaskom na sportski segment.

-Terezijana danas nisu samo pjevači, Terezijana je i sve ono drugo. Ima svoj znanstveni , kulturni, društveni i sportski element, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

Najavljen je i Fun Run, koji će se prvi puta održati u sklopu Terezijane. Očekuje se sudjelovanje 500 trkača, a očekuju nas utrke na 5 km, 10 km i štafetna utrka 4×2,5 km ulicama grada Bjelovara i samog centra.Posebno se ističe dodavanje dječje utrke čime se program dodatno obogaćuje.

Nikola Kovaček, predsjednik Atletskog kluba Bjelovar, rekao je kako prijave za utrku kreću sutra putem stranice stotinka.hr. i da očekuje rekordan broj sudionika.

U sklopu Terezijane tradicionalno će se predstaviti i Udruga starodobnih vozila gdje se očekuje preko 150 sudionika. Predstavljanje vozila bit će u subotu, 15. lipnja, u 10 sati ispred zgrade Gradske uprave i Pošte. U aktivnosti Terezijane uključuje se i Hrvatsko planinarsko društvo „Bilogora“ Bjelovar organizacijom šetnje bjelovarskim ulicama. U šetnju se mogu uključiti svi građani, ne samo planinari rutom dugačkom oko 7 kilometara.

Popularna Moto Alka također će biti dio programa Terezijane, održaat će se u nedjelju, 16. lipnja, u organizaciji Moto kluba Bjelovar. Očekuje se i dolazak velikog broja biciklista od 300 do 400, kao i nogometaša. Očekuje nas i nogogur-ciklofur koji će biti istog dana u 10 sati, nakon toga je Terezijaner s rutom dugom 70 kilometara Bilogorom i Bjelovarom. Bit će i nogometni turnir „dr. Anđelko Višić“. Planiran je i Sportski dan na Terezijani gdje će se predstaviti djeca osnovnoškolske dobi. Mažoretkinje će također biti dio Terezijane, što će dodatno obogatiti događanja, uz planirane prelete aviona tijekom manifestacije.