Ovoga utorka, 2. travnja, otvoren je 3. memorijalni turnir Luka Mijić kojeg organizira Kuglački klub Bjelovar. Luka Mijić 26-godišnji kuglač stradao je u požaru koji se 2021. godine dogodio u Purićanima kod Bjelovara. Bio je dugogodišnji član prve ekipe, bivši mladi hrvatski reprezentativac, a ovaj turnir njemu u čast održava se treću godinu za redom. Turnir je otvorio zamjenik gradonačelnika Bjelovara Igor Brajdić koji je tom prilikom kazao:

–  Drago mi je zbog tri stvari. Prva stvar zato što ste dosljedni što cijenite ljude i što održavate spomen na tragično preminulog našeg igrača Luku Mijića. Ako se ne varam, ovo je treći memorijalni turnir u spomen na Luku Mijića. Hvala vam i održavajte tu tradiciju i dalje. Drugo, čestitam na ulasku ponovno u najviši rang natjecanja. Vi to stvarno zaslužujete. Ovdje je više od tridesetak aktivnih članova koji se bave kuglanjem što malih, što starih. I treća stvar, mi smo tu uvijek da pomognemo onoliko koliko možemo, a ovo je još jedan dokaz da nije samo nogomet sport. Imamo novoobnovljenu dvoranu unazad pet godina. Za redovan rad kluba izdvaja se godišnje oko 15 tisuća eura. Pred nama je sad obnova sanitarnih čvorova i ja vjerujem da ćemo to napraviti ove godine. I vama hvala na doprinosu u radu. Hvala vam na radu s najmlađima. Hvala vam na svemu što činite za sport u gradu Bjelovaru i što dokazujete da postoje i drugi sportovi u našem gradu, rekao je Brajdić.

Stjepan Manjkas, predsjednik Kuglačkog kluba Bjelovar, zahvalio se Gradu Bjelovaru na potpori klubu, a čestitao je i kuglačima na povratku u Prvu hrvatsku kuglačku ligu. Inače, na treći memorijalni turnir Luka Mijić dolaze ekipe iz Splita, Otočca, Osijeka, Đurđenovca, Zagreba, Zadra i Zaprešića. Oni će odmjeriti svoje snage sve do 15. lipnja kada je veliko finale.