Naselje Gornje Plavnice dobilo je novu kanalizacijsku mrežu, duljine 2,8 kilometara s novim priključcima za 127 kućanstava.

Nakon završetka radova na sustavu odvodnje, u tijeku je asfaltiranje tog dijela ceste.

Grad Bjelovar financijski sudjeluje u asfaltiranju, izradi bankina i putnih jaraka sa 150 tisuća eura. Vodne usluge d.o.o. sudjeluje u svom dijelu sanacije prometnice u sklopu izgradnje sustava odvodnje. Danas su radove obišli graonačelnik Dario Hrebak i direktor Vodnih usluga Ivan Ivančić, a tom prilikom gradonačelnik Hrebak je najavio renesansu u obnovi cestovne infrastrukture ove godine jer bi čak 13 ulica trebalo dobiti novi asfalt, a sve kroz 16,5 milijuna vrijedan projekt obnove magistralnog vodovoda od Delova do Bjelovara.

– Jedna od tih cesta, gdje se to isto tako radi je upravo ova ovdje u Gornjim Plavnicama, gdje je ukupna duljina 2,8 kilometara, 127 kućnih priključaka je izvedeno i 2,4 km ceste sanirano. Sve skupa je to koštalo oko 180 tisuća eura što se tiče Grada Bjelovara, što se tiče radova, 750 tisuća eura su Vodne usluge. Puno toga će se napraviti u ovoj građevinskoj sezoni upravo zbog tog jednog jedinog projekta vrijednog 16,5 milijuna eura. To je ogroman novac za grad Bjelovar, a to će označiti pravu jednu renesansu vodovodnog sustava, ali isto tako i cestovne infrastrukture u gradu jer će Grad, gdje god će Vodne usluge polovicu ceste napraviti o trošku projekta, drugu polovicu će snositi porezni obveznici, odnosno Gradska uprava Grada Bjelovara. Za to su sredstva već namijenjena i 13 ulica obnoviti tako velikih u jednoj godini mislim da je ogroman doprinos  razvoju cestovne infrastrukture, rekao je Hrebak.

Direktor Vodnih usluga Ivan Ivančić dodao je kako se nakon odabira izvođača radova i potpisivanju ugovora za izmjenu magistralnog vodovoda 9. travnja počinje s radovima. U Gradu Bjelovaru s radovima će se prvo krenuti u Trumbićevoj ulici, pa će se krenuti i Miošićevu prema već unaprijed određenoj  regulaciji prometa koja će s početkom radova stupiti na snagu. Nkaon toga slijede i Gupčeva ulica na Boriku te  Livadićeva.

– U planu je i mijenjanje instalacija u Vukovarskom naselju, svih ulica u kompletnom naselju, što će opet stvoriti pretpostavke za nove radove vezane uz asfaltiranje i uređenje prometnica. U svakom slučaju slijedi nam jedno vrlo toplo ljeto s puno planova i puno  radova i u gradu i izvan grada, rekao je Ivančić.