PRIJATELJSKA NOGOMETNA UTAKMICA:

NK DUBRAVA ZAGREB – NK BJELOVAR 0:2

Nogometaši Bjelovara danas su odigrali svoju novu prijateljsku utakmicu prije početka drugog dijela sezone Super Sport Druge hrvatske nogometne lige, kojeg će otvoriti 24. veljače gostovanjem u Križevcima kod tamošnjeg istoimenog domaćina. Tako je trener Dino Babić svoj sastav još jednom odveo u Zagreb gdje je on ovoga puta odmjerio snage s NK Dubrava. Riječ je o članu Prve hrvatske nogometne lige, pa je to bio pravi test za Bjelovarčane. Naposljetku, gosti su taj test položili s odličnom ocjenom jer su, osim što su trijumfirali s konačnih 0:2 svog suparnika nadigrali u svim segmentima nogometne igre.

Da budemo još precizniji, bjelovarski bijeli Dubravaše su ostavili gotovo bez ijedne prave prigode, a valja napomenuti kako su u odnosu na prijašnje mečeve dobrano smanjili pogreške. Dakle, sve navedeno je za pohvalu s tim što je Babić bio zadovoljan činjenicom što je njegova momčad imala priliku nakon dugo vremena zaigrati na pravoj travi. Također, ova bjelovarska predstava još više dobiva na težini kada kažemo da Babić i dalje nije mogao računati na još uvijek bolesnog Motiku koji je svemu unatoč sa svojom momčadi bio u metropoli te se polagano priključuje treninzima.

Nadalje, kvalitetnija gostujuća izvedba nagrađena je u 28. minuti. Za 0:1 se pobrinuo Barišić, i to odličnim udarcem poslije dojmljivog prodora Gulama. Ujedno, s tom minimalnom prednošću Bjelovara otišlo se na odmor, da bi Babićeve snage u istom ritmu nastavile i u drugih 45 minuta. Naime, bio je NK Bjelovar fizički moćniji, silovitiji, pritom stvarajući opasnosti pred domaćim vratarom, a u tijeku je bila 65. kada je vodstvo povećano. Asistent je sada bio Šantalab, dok je ulogu strijelca preuzeo Stojanović. Nakon toga, gosti su i dalje kontrolirali sva zbivanja na terenu i upisali i više nego zasluženu pobjedu koja će im zasigurno biti velik poticaj za budućnost.

Evo što nam je Babić kazao poslije ovih 90 minuta tijekom kojih je ponovo miksao sastav, odnosno isprobavao razne mogućnosti.

–Osim općeg dojma, rezultat u pripremnim utakmicama nije toliko važan tako da se njime ne želim zavaravati. Međutim, fizički smo ostavili više nego dobar dojam kojim smo dominirali tijekom cijelog dvoboja. Isto tako, veseli me i to što smo igrali na pravoj travi na kojoj ćemo igrati prvenstvene mečeve, a na pravoj travi igrat ćemo i slijedeću pripremnu utakmicu. Bit će to gostovanje u Bijelom Brdu – kazao je trener Babić koji je dodao –Protiv jakih momčadi igramo dobro, dok protiv onih papirnato slabijih igramo loše. Sve to govori kako još imamo puno posla i kako moramo uigrati naše linije. No, čestitke igračima na dobro odigranoj utakmici – zaključio je bjelovarski nogometni strateg.