12.6 C
Bjelovar
Petak, 23 veljače, 2024
spot_img

Kako ljubavni filmovi na nas djeluju?

Gledanje ljubavnih filmova može biti veliki užitak, a i potaknuti nas da činimo romantične geste kojih se možda nikad ne bismo sami sjetili. No, važno je pritom razlikovati bajku od realnosti te uvijek imati na umu da je u životu potrebna inicijativa, kako biste doživjeli lijepe trenutke o kakvima sanjate.

Nove vijesti

Romantika definitivno obogaćuje našu svakodnevicu. Ljubav je pokretačka snaga čiju moć ne treba podcjenjivati, a posebno je očaravajuća kada nas podsjeća na filmski scenarij.

Istina je, o ljubavi mnogo toga saznajemo upravo iz filmova. Radi se o tematici koja je prisutna na filmskom platnu otkad je kinematografije. Radnja nekih od najpopularnijih filmova svih vremena, poput Titanika vrti se prije svega oko romantičnih emocija.

Za osobu koja želi prizvati pozitivnu energiju u svoj život gledanje romantičnih filmova svakako je bolji izbor od provođenja vremena uz potresne drame. No, važno je svakako i napraviti odmak od onog što vidite na ekranu, kako bi gledanje filmova imalo pozitivan utjecaj na vašu budućnost.

Filmski scenarij razlikuje se od stvarnosti

Nema sumnje, ljubavni filmovi u stanju su nas dirnuti do suza, zbog moćnih emocija koje pokreću glavne likove i motiviraju ih da budu spremni na sve, kako bi živjeti sretno s osobom do koje im je stalo.

Svjedočiti u kakvim se teškim okolnostima ljubav svejedno može ostvariti itekako je inspirirajuće. Iz toga se mogu izvući različite vrijedne pouke. No, važno je naglasiti da filmski scenarij rijetko zaživi u stvarnom svijetu. Ako se to i dogodi, obično se stvari ipak malo drukčije razvijaju i nisu tako spektakularne.

Baš zbog je bitno ljubavni film gledati kao jednu metaforu romantike, a ne kao nešto što definira svijet u kojem živimo. To prije svega znači da ne smijemo nikako povjerovati da nas nužno u životu čeka sudbonosni susret, pri kojem se oči dvije osobe susretnu i odmah se međusobno zaljube. Tako stvari tek u rijetkim slučajevima funkcioniraju u stvarnosti. Zapravo je potrebno puno više strpljenja i odlučnosti da bismo u vlastitom životu ispunili ljubavne snove.

Najveća razlika između scenarija ljubavnog filma i stvarnog života svakako je potreba za inicijativom. U filmu najčešće uopće nije potrebna, jer romansa pada s neba glavnim likovima. U našem okruženju situacija definitivno nije takva, već je ključno maksimalno olakšati drugoj osobi da se zainteresira za vas, kako bi se snažna emocionalna povezanost zaista aktivirala.

Dakle, to je jedna mala zamka koja ide uz ljubavne filmove. No, razumna osoba to može bez problema izbjeći, zbog čega ljubavni filmovi ostaju bezopasan i vrlo koristan izvor pozitivnih emocija.

Važno jačati vjeru u ljubav

Unatoč tome što mogu učiniti da ponekad izgubimo kontakt s realnošću, ljubavni filmovi svejedno mogu itekako obogatiti naš život. Da, ljubav je nešto u što treba vjerovati i tu vjeru pozitivne ljudske priče svakako će osnažiti.

Naravno, treba imati na umu da prvo treba znati voljeti sebe, a onda ste tek spremni dobiti ljubav i od drugih. No, u isto vrijeme nema ništa loše u rasplamsavanju vlastite potrebe za romantikom, pogotovo ako idete u smjeru unaprjeđenja sebe i svoje sposobnosti izazivanja romantičnih emocija u osobi s kojom se želite povezati na duhovnoj razini.

Drugim riječima, ljubavni filmovi mogu samo pozitivno djelovati na izgrađenu osobu koja razumije svijet u kojem živi i ne boji se težiti vlastitim snovima. Vrijedan je to izvor pozitivne energije koji nam pomaže poboljšati romantičnu komunikaciju s drugima, verbalnu i neverbalnu. Zato je uvijek bolje vrijeme provesti gledajući lijepu ljubavnu priču, umjesto da gubimo vrijeme uz tužan, potresan ili čak zastrašujući filmski sadržaj.

Na kraju ostaje samo naglasiti da je ipak najvažnije ljubav živjeti, umjesto da gledate druge kako u njoj uživaju. Dakle, filmovi su vrijedna inspiracija koja nas može nadahnuti da i sami nešto učinimo po pitanju ostvarivanja ljubavnih snova. No, da bi se to dogodilo bitno je na kraju odlučno se pokrenuti, kako biste s puno pozitivne energije i otvorenog srca zaista pronašli dušu koja će u vama izazvati snažne emocije kojima se nadate…

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika