PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER RUKOMETAŠA; 13. KOLO SEZONE 2023./2024.:

MRK ČAKOVEC – RK BJELOVAR 38:22

Jučerašnji je susret 13., posljednjega kola prvoga dijela sezone 2023./2024. Prve hrvatske rukometne lige Sjever između rukometaša Čakovca i Bjelovara, koji je odigran u čakovečkoj dvorani Graditeljske škole, a obzirom na to da su snage odmjerile prva i druga momčad ovoga rukometnoga društva ovoga trenutka trebao biti derbi. Trebalo je ovo biti 60 rukometnih minuta koje će se odlučivati u posljednjim trenucima, ali je to bilo sve osim navedenoga. Naime, igrači domaćeg trenera Josipa Borkovića naprosto su posramili svoje najveće rivale, slavili s pomalo nestvarnih 38:22, okitili se naslovom jesenskoga prvaka, „pobjegli“ Bjelovarčanima na sigurnih pet bodova prednosti te već sada učinili krupan korak ka konačnom cilju – plasmanu u „Paket 24 Premijer“ ligu iduće sezone.

S druge strane, RK Bjelovar će, ako ovako nastavi čak imati veliku borbu obraniti i tu drugu poziciju koja vodi u kvalifikacije za „Premijerku“. Ono što se samo možemo nakon svega nadati jest to da je ovim „majstorima“ rukometne igre, na čelu s trenerom Željkom Čagaljem barem malo žao navijača koji su ih došli podržati na ovo gostovanje uz napomenu kako ti navijači to zapravo čine tijekom cijele polusezone vjerujući u njih unatoč svemu. Naravno, pravi navijači će ostati uz klub i biti uz njega svemu usprkos, no nekada treba podvući crtu. Nadalje, za ovu priču je važno kazati da su se gostujući rukometaši dobro držali tek na samom početku kada je semafor u 5. minuti pokazivao 0:4, no nakon time-outa kojeg je Borković razumljivo pozvao sve se okrenulo.

Situacija na parketu kao da je razljutila domaćine koji su zaigrali puno čvršću, agresivniju obranu za koju bijeli iz Bjelovara nisu imali rješenja. „Flastera“ je dobio Mateo Lukačec – udarna bjelovarska igla koja je time postala potpuno beskorisna. Tako je puno lakše na čakovečkim vratima bilo tamnoputom Kubancu Martinezu Calzadu, dok je sve ovo na drugoj strani dovodilo do lakih egzekucija. Čakovečki je napad predvodio dvojac Goričanec/Hozjan. Prvonavedeni je postigao tri zgoditka uz mnoštvo prvoklasnih asistencija, a drugi je bio nerješiva enigma za obranu Čagaljevih izabranika jer je mrežu zatresao čak 11 puta. Od tog broja u tri je navrata realizirao penal.

Dakle, naposljetku ovog otužnog osvrta možemo vam samo prenijeti nekoliko riječi razočaranog bjelovarskog stratega.

– Nakon ovoga možemo samo čestitati sastavu Čakovca koji nas je izbrisao s terena i ja sada mogu biti samo tužan, nesretan te mi je zapravo jako teško opisati emociju koju sada osjećam. To su moje impresije ovoga trenutka, dok mi je neku dublju analizu u ovakvom stanju teško davati. Dakle, još jednom ću ponoviti – MRK Čakovec zaslužuje sve čestitke. Mi naprosto nismo postojali – kratko nam je kazao Čagalj.