Iz Razvojne agencije Daruvar javljaju kako je ponovno  krenula  s edukacijom  nova generacija polaznika OTS radionica.

Druga generacija- grupa od 19 polaznika u prostoru DIH-a  pohađati će  edukaciju za tehničara za telekomunikaciju . Za vrijeme edukacije u trajanju  od pola godine  tj. tisuću sati, polaznici će primati mjesečnu naknadu u visini minimalne plaće.

-Ovo su jako korisne edukacije koje za cilj imaju  što kvalitetnije osposobljavanje za samostalno korištenje implementirane telekomunikacijske i mrežne opreme te osigurati mladima ostanak u našem gradu, povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada te osigurati nova znanja i kompetencije kako bi se naposljetku i zaposlili .  Na ime edukacija, Razvojnoj agenciji Daruvar odobren je iznos od 30.600,00 eura kroz koji će se sufinancirati plaća mentora, dok će se drugi dio iznosa sufinancirati  za dvije plaće djelatnika Razvojne agencije Daruvar. Bitno je naglasiti da je i u ovom slučaju  polaznicima  osigurana besplatna oprema za rad te stručna podrška predavača.- pojasnila je ravnateljica Razvojne agencije Nicol Polenus.

Edukacije su sufinancirane kroz mjeru Zavoda za zapošljavanje koji je ujedno i partner, a provodi ih Razvojna agencija Daruvar uz partnere Grad Daruvar te Roaming Networks.

Više pročitajte u novom broju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika, koji izlazi 7. prosinca