6 C
Bjelovar
Srijeda, 21 veljače, 2024
spot_img

Čazma se priprema za “Advent u Čazmi”: Paljenje prve svijeće označit će početak adventske čarolije

Nove vijesti

Grad Čazma je u jeku priprema za početak manifestacije „Advent u Čazmi“. Adventski program održat će se od 2. prosinca do 31. prosinca 2023. godine, obuhvaćajući raznovrsne glazbene nastupe, dva dočeka Nove godine te neizostavnu prigodnu gastronomsku ponudu.

Sve počinje ove subote paljenjem prve adventske svijeće u središnjem gradskom parku kod fontane u 17:00 sati. Prvu svijeću zapalit će gradonačelnik Dinko Pirak i članovi KUD-a „Graničar“ Čazma. Nakon toga je otvorenje kuće Djeda mraza i nastup KUD-a Graničar u 17:30 na gradskom trgu.

– Kao i svake godine, ovo je vrijeme radosti i najveseliji dio godine u svim gradovima, pa tako i u našem. Već smo prepoznatljivi po božićnoj priči na imanju Salaj, ali i po nizu događanja u samoj Čazmi koja priređuju naše udruge i Turistička zajednica. Paljenjem prve adventske svijeće u subotu, započinjemo manifestaciju „Advent u Čazmi“. To je prilika za brojne udruge da pokažu što rade cijele godine,  vjerujem da će priredbe privući mnogo posjetitelja. Osim Turističke zajednice u pripremu programa uključene su i  naše ustanove poput Centra za kulturu. U Čazmi tijekom prosinca ponovno će biti blagdanskog ugođaja kao i svake godine. Dakle, očekuje nas bogat sadržaj za sve generacije, kazao je Pirak i pozvao sve stanovnike da se svake subote pridruže druženju prilikom paljenja svijeća.

Grad Čazma i ove godine osigurao je postavljanje klizališta za najmlađe, ali i sve druge ljubitelje klizanja. Klizalište će ponovno zauzeti središnje mjesto na gradskom trgu.

Sezona klizanja počet će 6. prosinca i trajat će do 7. siječnja 2024. godine. Svečano otvorenje klizališta planirano je u 17:00 sati, a tom prilikom čazmanski mališani u društvu gradonačelnika Piraka, okitit će bor koji će krasiti trg tijekom adventa.

Očekuje se i dolazak svetog Nikole te nastup Malih čazmanskih slavuja i učenika OŠ Čazma. Prvog dana, posjetitelje će zabavljati i Gentlemen’s club.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika