Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja s uspješnom praksom subvencioniranja liječnika i medicinskog osoblja kako bi zadržala postojeće i privukla nove na područje Bjelovarsko-bilogorske županije. Osigurane su tri vrste potpora i to subvencioniranje kamata na stambene kredite, troškova podstanarstva te za stručno usavršavanje.

– U ovoj godini za te namjene isplaćeno je nešto više od 152 tisuće eura. Do sada smo u ovoj godini potpisali osam ugovora, a danas još dodatnih 14. Jedan ugovor je za subvenciju podstanarstva, šest za subvenciju kamata za stambeni kredit te sedam za stručno usavršavanje. Sve ovo odnosi se na mjere koje poduzimamo kako bismo zadržali postojeće, ali isto tako i privukli nove liječnike i medicinsko osoblje u sve naše zdravstvene ustanove na području županije, kazao je župan Marko Marušić.

Podsjetio je da je u tijeku opremanje nove bolnice u što će biti uloženo više od 9 milijuna eura. Uz to, bilježe se najveća ulaganja u Dom zdravlja i njegove ispostave, u što je uloženo preko 600 tisuća eura.

Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja s dodjelom stipendija studentima, budućim liječnicima, u iznosu od 400 eura, što čini sastavni dio sveobuhvatnog paketa mjera.

– Ovaj paket je od ključne važnosti za zadržavanje postojećih kadrova te privlačenje novih stručnjaka u našu zdravstvenu ustanovu. Važno je napomenuti da, iako smo dostigli visoku razinu opremljenosti naše bolnice, kao i povećali ulaganja u domove zdravlja, svjesni smo da su ljudi ključni element. Oprema i infrastruktura nisu dovoljni sami po sebi, bitno je osigurati stručnjake koji će u tim prostorima raditi, naglasio je Marušić.

Jedna od liječnica koja je ostvarila subvenciju je Nina Ivošević Gustović koja je došla iz Karlovačke županije prije šest mjeseci i ima samo riječi hvale za ovaj potez županije.

– Nadam se da će ovakve reakcije privući što više liječnika u našu bolnicu, kazala je Gustović.