Večeras, 27. studenog održana je 16. sjednica Općinskog vijeća Općine Štefanje koje je doživjelo značajne promjene u svom sastavu. Naime, dosadašnja predsjednica Općinskog vijeća, Judita Emić, je 31. listopada dala ostavku na mjesto člana  Vijeća. S obzirom da joj time prestaje mandat, umjesto nje je s liste HDZ-a u vijeće ušla Sanela Majer Novaković koja je večeras položila prisegu.

Sanela Majer Novaković, nova vijećnica Općinskog vijeća Štefanje

Općinsko vijeće je donijelo i odluku o izboru novog predsjednika i njegovog zamjenika. Tako je jednoglasno za predsjednika izabran Ivan Šimunović, a za njegovog zamjenika je imenovan Mario Vranić.

Ivan Šimunović je najdugovječniji vijećnik Općinskog vijeća i njegov je član već 24 godine. Zahvalio se na izboru i dodao kako je sadašnji saziv vijeća jedan od onih koje zaista radi kvalitetno.

– Svaku odluku u ove  dvije i pol godine smo donijeli jednoglasno. Ja se ne sjećam da smo ikad bili na suprotnim stranama, iako nas  ima  iz više različitih političkih opcija. To je bitno, da se ne dijelimo jer mi smo premaleni da se možemo dijeliti na političke opcije i preglasavati se. Jako zadovoljan sam s vama vijećnicima i nadam se i dalje dobroj suradnji. Hvala vam još jednom, kazao je Šimunović.