Uskoro svoja vrata za posjetitelje otvara božićna bajka obitelji Salaj u Grabovnici. Ova manifestacija, koja se već 22 godine održava na imanju obitelji Salaj, postala je jedna od najvećih božićnih atrakcija u regiji.

“Božićna čarolija svjetla by Salaj” ove godine trajat će od 1. prosinca 2023. do 8. siječnja 2024. i bit će otvorena svakodnevno, uključujući vikende i blagdane, od 14 do 21 sat, najavljeno je s imanja.

Prvi posjetitelji koji će imati privilegiju obići imanje prije službenog otvorenja bit će članovi Matice umirovljenika Čazma.

– Uz veliko razumijevanje i zahvalu vlasnicima imanja Salaj, omogućeno je svim umirovljenicima s područja Grada Čazme da budu prvi posjetitelji ove godine i da uživaju u čaroliji jedinstvenog osvjetljenja, Tako da će sutra od 17 sati biti upaljeno više od pet milijuna lampica. Bit će to jedno lijepo druženje u prostoru na imanju obitelji Salaj, gdje će nastupiti naša pjevačka glazbena sekcija. Posjetitelji će imati priliku zabaviti se, zaplesati i zapjevati s našim umirovljenicima, otkriva predsjednik Matice Franjo Jagatić.

Važno je napomenuti da će zahvaljujući i razumijevanju tvrtke Čazmatrans iz svih prigradskih naselja autobusi voziti umirovljenike besplatno na imanje.

– Iz Prometnog ureda Čazmatransa stigla nam je obavijest da autobusi dolaze u svako naselje prema rasporedu. Autobusi polaze u 16 sati s autobusnog kolodvora. Jedan vozi prema Martincu, Mikloušu, Novom Selu, Bojani, Vagovini i tako dalje. Drugi autobus kreće prema Vrtlinskoj, Pavličanima i Pobrđanima, dok treći autobus vozi preko Dereze, Cerine, Dragičevca i Prnjarovca. Umirovljenici neka na stajališta autobusa dođu malo ranije i malo pričekaju, zaključio je Jagatić.

Vozni red autobusa: