U garešničkoj Knjižnici i čitaonici Đuro Sudeta održana je svečanost na kojoj su proglašeni najbolji literarni uraci na natječaju Moja prva kratka priča te su autorima dodijeljene nagrade i priznanja. U mlađoj kategoriji pobijedila je učenica garešničke osnovne škole Evelin Evaj s pričom Princeza i gljiva, a nagrađene su još učenice OŠ Slavka Kolara Hercegovac Nika Evaj za priču Ja sam Jesen, Korina Žuti za priču Djed Mraz koji je zavolio Božić te je pohvaljena priča Josipe Fel Mačak i vrabac.

U starijoj kategoriji najboljom je proglašena Priča jednog psa Karle Sejka iz OŠ S. Kolara Hercegovac, na nagrađene su i učenica iste škole Nela Evaj za priču Ovo nije normalna priča te Sara Šajnović iz OŠ Trnovitički Popovac za priču Tri miša dok je pohvaljena  Željkica Crnogorac, učenica OŠ Garešnica, za priču Strašna svemirska pustolovina.

U prosudbenom povjerenstvu koje je između 27 priča odabralo 8 najboljih bile su Renata Holcer, spisateljica, ilustratorica i knjižničarka u mirovini, Ivanka Ferenčić Martinčić, spisateljica, pripovjedačica i viša knjižničarka te Martina Hranj, spisateljica, edukatorica, pripovjedačica.

Nakon podjela nagrada i priznanja nagrađenim autorima pridružili su se učenici i učiteljice 2. a i 2. b razreda OŠ Garešnica kako bi svi zajedno prisustvovali književnom susretu s knjižničarkom i autoricom Ivankom Ferenčić Martinčić.  Poslije književnog susreta bila je prilika i za promociju najbolje ocijenjenih priča.

Izvor 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik