Garešničan Zoran Hajnal (39) ovog će vikenda krenuti u svoju trkačku avanturu u okviru koje će pokušati oboriti svjetski rekord u trčanju maratona svakodnevno 609 dana za redom. Zoran je doktor medicine, fakultet je završio u Zagrebu, a posljednjih pet godina živi i radi u Amsterdamu u Nizozemskoj. Ovim projektom želi promovirati važnost brige o mentalnom zdravlju te ujedno promovirati mjesta i krajeve kojima će trčati.

– Trčanjem se bavim rekreativno, oduvijek sam volio trčanje i vraćao sam mu se kad god mi je bilo teško u životu. Cilj mi je oboriti svjetski rekord koji sada iznosi 607 dana i drži ga jedan Španjolac. Lokacije kojima ću trčati snimat ću kamerom na glavi i objavljivati na svojem you tube kanalu. Osjećam se spremno, a trčat ću lagano kako bi izbjegao ozljede. Nije mi problem trčati po svim vremenskim uvjetima jer što je lošije vrijeme to mi je veći izazov – rekao je Zoran Hajnal za 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik.

Tih 609 dana podijelio je na manje projekte poput projekta „Kroz Nizozemsku od sjevera do juga“ kojeg će trčati 13 dana ili projekta „Od Sjevernog mora do Jadranskog mora“ kojim, ukoliko sve bude u redu, planira zaključiti ovu veliku trkačku avanturu. Lokacije kojima će trčati snimat će kamerom u 360 stupnjeva stvarajući virtualne šetnje gradovima i krajevima te otkrivajući neke važne, ali manje poznate zanimljivosti o tim mjestima.  

– Imam sreće što imam dobrog poslodavca koji će mi omogućiti da radim smanjenu satnicu na poslu tako da mogu svaki dan istrčati 42 kilometra maratona. Osim toga on će mi pomoći i u financiranju opreme budući da je to skup poduhvat. Naime, ukoliko trčite svaki dan maraton tenisice vam se potroše za četiri do pet dana – kaže Zoran kojem je posebno drago što su mu u financiranju ovog poduhvata odlučili pomoći i prijatelji s kojima je išao u srednju školu.   

Izvor: 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik