0.3 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Suncokret ruralnog turizma: Kandidati iz Bjelovarsko-bilogorske županije nadaju se prestižnoj nagradi u Osijeku

Nove vijesti

U Osijeku će 30. studenoga Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo dodijeliti nagrade, povelje i posebna priznanja u sklopu jedanaeste nacionalne nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award za 2023. godinu.

U kategoriji Tradicijska (ruralna) gastronomija prijavljena je Udruga Lovari – Romska kuća s projektom Sarmva, koju ovi Romi u Maglenči rade na poseban i jedinstven način.

U kategoriji Craft turizam prijavljen je OPG Kovačić Mijo s projektom Destilerija 3 MK – OPG Kovačević Mijo. U navedenoj destileriji proizvode se vrhunske rakije i likeri, a posebno je važno za istaknuti novi proizvod u destileriji, gin koji dodavanjem tonika mijenja boju iz plave u rozu.

U istoj kategoriji prijavljen je i LIGNUM d.o.o., s projektom Wise Grus – The Spirit of Antiquity, proizvodnjom tradicionalnog pića koje jedinstvenim Wise Grus okusima obogaćuje hrvatsku ponudu finih alkoholnih pića, a uključuje 8 okusa – Viljamovka, Šljivovica, Loza, Breskva, Tepka, Dunja, Marelica ili Loza Barrique.

Nadalje, u kategoriji Aktivni turistički sadržaj u ruralnom prostoru prijavljen je Centar za posjetitelje Natura 2000 Garešnica s projektom Prirodna baština Poilovlja, koja se odnosi na svu područje koje „puni“ rijeka Ilova. Vrlo je važno za istaknuti da je Poilovlje s ribnjacima (POP, HR1000010) dio  ekološke mreže Natura 2000 te je ovo je područje očuvanja značajno za ptice.

U istoj kategoriji prijavljena je i JU razvojna agencija Čazma s projektom Interpretacijski lokalitet Medjame, dijela velikog projekta Čazma Natura čiji je glavni cilj pridonijeti održivom korištenju prirodne baštine s ciljem stvaranja održivog društveno-gospodarskog razvoja na regionalnoj razini kroz razvoj zelenog turizma Grada Čazme.

Kandidatima želimo mnogo uspjeha i povratak sa Suncokretom, nagradom kojom će potvrditi svoj rad i uspješnost u razvoju ruralnih prostora. (sk)

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika