Na bjelovarskom korzu, kod fontane danas je – petak, 17. studenoga održana konferencija za medije na kojoj je i službeno najavljena još jedna povijesna utakmica ŽRK Bjelovar. Ovoga puta, riječ je o uzvratnoj utakmici 3. kola EHF europskog Kupa u kojoj će izabranice trenera Darija Obrana sutra – subota, 18. studenoga „ganjati“ tri pogotka zaostatka protiv slovačke momčadi HK Slovan Duslo Sala (30:27).

Poprište će biti dvorana Europskih prvaka, a ova konferencija, kojoj je prisustvovao i bjelovarski gradonačelnik sa suradnicima, ali i predsjednik najboljeg sportskog Bjelovarsko-bilogorskog kolektiva unazad nekoliko godina – Ivan Turkalj održana je pokraj kućice gdje je u tijeku prodaja ulaznica.

Jer, bjelovarskim rukometašicama je potrebna puna dvorana, odnosno ogromna podrška s tribina u nastojanju prolaska u sljedeću rundu. Utakmica će se igrati od 19 sati, a prije svih nam se obratio Hrebak. 

-Čestitam igračicama, trenerima i upravi kluba na odličnim rezultatima te im svima skupa želim puno sreće u sutrašnjoj utakmici. Igraju najljepši rukomet otkad postoji ŽRK, a i najbolji rezultati postižu se upravo sada. Poklopilo se dobro vodstvo kluba, odlične igračice, vrhunski treneri, dobar omjer između domaćih te rukometašica koje su nas osnažile iz drugih sredina, a tu je i Grad koji to sve podržava – kazao je gradonačelnik Hrebak nastavivši:  

-Navijam da prođemo. Ukoliko se to dogodi, Grad će uz sponzore osigurati sredstva za novo europsko gostovanje. Tako će biti sve do finala ako bude potrebno. No, naravno, ne treba stavljati opterećenje na djevojke – zaključio je Hrebak.

Na njegove riječi se nadovezao trener Obran istaknuvši kako u klubu vlada velika želja za prolaskom.  

-Mi smo sportaši i želimo proći dalje. Malo nas je igralo tako velike utakmice i možda nam se više nikada neće pružiti ovakva prilika. Stoga. sutra se „bacamo na glavu“ i idemo pokušati proći. Naravno, imamo problema. Ozljede, umor, ali kažem, ostavit ćemo srce na terenu i probat ćemo dostići tih tri razlike – kazao je trener Obran koji je upitan tko je sve ozlijeđen i o kakvim se ozljedama radi. 

-Dvije standardne igračice neće moći igrati, ali to je tako u sportu. No, kažem, ja još jednom pozivam naše navijače da dođu u dvoranu Europskih prvaka i budu naš sedmi igrač. Jer zapravo, rijetko kada u našem gradu imamo ovakvu europsku sportsku, pa čak bih rekao i kulturnu manifestaciju – kazao je trener Obran. 

Nekoliko riječi s novinarima podijelio je i predsjednik Turkalj.

–Ulaznica još uvijek ima, pa koristim priliku kako bih još jednom pozvao sve naše sugrađane, simpatizere rukometa te našega kluba da dođu u što većem broju i podrže naše djevojke na ovom njihovom europskom putu. One su to, obzirom na ono što prikazuju iz dvoboja u dvoboj, odnosno iz sezone u sezonu itekako zaslužile – rekao nam je Turkalj.