-3.2 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023
spot_img

Novi roditelji

Novi projekt Udruge mladih Nada pruža podršku roditeljima djece uzrasta od 2.-5.godine života nizom predavanja i radionica

Nove vijesti

Podrška roditeljima djece uzrasta od 2.do 5.godine života stiže od strane Udruge mladih Nada Daruvar koji su ovoga puta pripremili odličan projekt a koji će im dati odgovore na pitanja kako postupiti u određenoj situaciji.

Projekt naziva „Novi roditelji“ zapravo je nastavak već provedenog projekta „ Sretna mama, sretna beba“, pojašnjava  mag.iur  Tea Ljevaković koja je ovaj projekt pripremila i trenutačno provodi:

-Roditelji todlera kako se najčešće nazivaju djeca tog uzrasta, barem su se jednom našli u situaciji kada nisu znali kako postupiti ,kada su se zapitali gdje griješe, da ne znaju nekada kako odgovoriti na neka pitanja koja im djeca postave ili možda ako posumnjaju da nešto nije u redu s razvojem djeteta. Svi ti problemi zapravo su bili temelj za ovaj projekt „Novi roditelj“ a koji je zapravo nastavak na već provedeni projekt „Sretna mama sretna beba „a odnosio se na podršku roditeljima djece starosti do godine dana.

Zanimljiv je naziv , zašto „Novi roditelj“?

-Današnjim roditeljima uvijek se više ili manje nameće iskustvo starijih generacija. Ne rijetko nam se servira kako su to naše mame, bake uspjeli bolje, a kako mi danas imamo puno bolje uvjete i mogućnosti nego što su  to imali one. Što je i istina. Međutim, vrlo rijetko se spominje činjenica  kako su današnjim roditeljima zadani visoki i nerealni ciljevi, često neispunjivi. To se odnosi i na djecu i u tom pogledu dolazi do sukoba mišljenja i stavova oko odgoja djece. Stoga ćemo 27.studenog upravo i  započeti  s predavanjem naziva Savršeno nesavršen. Ovo predanje koje će održati psihologinja Barbara Perasović Cigrovski daje odgovor na to kako nekada treba preskočiti ispunjavanje tuđih ciljeva.-pojašnjava Tea Ljevaković članica Udruge mladih Nada a ujedno i zaposlenica Razvojne agencije Daruvar.

Projektom je predviđeno još pet predavanja TANTRUMI, BORBA OKO JELA, ODABIR PRAVE SLIKOVNICE, RANA INTERVENCIJA, DA LI JE MOJE DIJETE SPREMNO ZA ŠKOLU –  i 2 radionice: Pričanje priča (Danijela Miklec) i Zdravi laboratorij

Projekt u vrijednosti  6.636,14 eura ,trajati će  do 31.8.23. Partneri po projektu su  Grad Daruvar, Razvojna agencija, Dječji vrtić Vladimir Nazor, Češki dječji vrtić Ferde Mravenca .

Izvor : 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika